Magazín
Že by pšeničné mouce zvonila hrana? Obliba mandlové mouky stále roste
Mandlová mouka zaujímá pevné místo ve zdravé výživě a patří k oblíbeným alternativám klasické mouky. Zabydluje se i v České republice. Jelikož se vyrábí pouze z mandlí, je přirozeně bezlepková, hodí se tedy pro celiaky i pro nízko sacharidovou dietu. Její využití je všestranné, hodí se téměř na všechno pečivo.
Jakou dobrotu upéct ze zbylých bílků? Vyzkoušejte dort Pavlova
Vejce jsou nedílnou součástí mnoha receptů. Do některých dáváme celá vejce, jiné vyžadují pouze žloutky. Zbyla vám miska s bílky? Máte pár možností. Buď je můžete darovat zapálenému fitnesákovi, nebo z nich připravit lahodné pohoštění pro návštěvu. Jestli jste ještě nevyzkoušeli dort Pavlova, s chutí do toho.
Recept: Rychle měkké medové perníčky
Medové perníčky, spolu s lineckými kolečky, řadíme mezi první cukroví, které pečeme na Vánoce. Všeobecně se doporučuje péct medové perníčky tři týdny před Vánoci, aby měly dostatek času na uležení. V plánu vánočního pečení zaujímají první místo.
Recept: Americký dýňový koláč
Dýňový koláč se obvykle připravuje v období, kdy je dýně na vrcholu sezóny. Tedy na podzim a na začátku zimy. Dýně je symbolem doby sklizně, navíc dlouho vydrží. Přinášíme vám recept na vláčný dýňový koláč.
Recept: Hrníčkový hruškový koláč
Podzim je v plném proudu. Přišel čas na zpracování sezónního ovoce, jako jsou jablka a hrušky. Nezáleží na tom, jestli jsou z vaší zahrady, ze supermarketu nebo od lesa. Podzimní malvice jsou vhodné k mnoha způsobům zpracování.
Recept: Rychlá hrnková bublanina
Během letního období máme možnost pro pečení využít velké množství čerstvého ovoce ze zahrádky nebo z lesa. Pokud nejste zrovna majiteli ovocné plantáže nebo nemáte možnost dojít si nasbírat lesní plody, vůbec nic se neděje. V supermarketech jen k dostání velké množství různých druhů ovoce téměř celoročně. Vzhledem k tomu, že v létě bývá velké horko a o kuchyni to, v tomto období platí dvojnásob, každá hospodyňka se snaží vařit či péci podle receptů, které jsou jednoduché a rychlé. A to recept na tuto hrnkovou bublanin rozhodně je.
Jak nejjednodušeji nazdobit dort aneb Lepení jedlého papíru
Chystáte se upéct dort na dětskou oslavu a nejste si jistí, jestli se vám s pomocí modelovací hmoty či marcipánu podaří vystihnout věrnou podobu oblíbených pohádkových hrdinů? Nebo chcete překvapit oslavence jeho vlastní fotografií umístěnou na horní ploše dortu? Elegantním řešením je v tomto případě dekorování jedlým papírem.
Jak správně skladovat vánoční cukroví
Od kamarádky jste dostala osvědčený recept na výborné perníčky, přesně jste dodržela postup, dala správný poměr surovin, přesto je cukroví stále tvrdé, a do Štědrého dne zbývá už jen pár dnů. Kde jste udělala chybu? A dá se s tím ještě něco dělat? Máme pro vás tipy, jak skladovat cukroví, aby bylo přesně takové, jaké má být. Tedy chutné, vláčné, voňavé.
Desatero úspěšného pečení vánočního cukroví
Pečení cukroví k Vánocům neodmyslitelně patří. Vůně perníčků či vanilkových rohlíčků, která prostoupí celým bytem, navodí tu správnou atmosféru, vykrajování těsta a zdobení cukroví je pak činností, která dokáže zahnat každodenní malé starosti, neboť na tuto pečlivou, mravenčí práci je potřeba se plně koncentrovat. Aby se naše snaha odrazila i na výsledku a my nelamentovali nad nepovedenými kousky cukroví, je dobré se držet rad, které doporučují jak odborníci, tak i naše maminky a babičky.
Co dát dětem do balíčku od Mikuláše
Rok se s rokem sešel a na dveře nám zase brzo zaklepe Mikuláš se svým doprovodem. Ať už máme doma batole, nebo školáka, vyvstává před námi klasická otázka, čím naplnit balíčky, tak abychom potomky potěšili, překvapili, ale zároveň je „nepřecukrovali“.