UPOZORNĚNÍ! Suroviny, které by mohly být poškozené horkem (čokoládové filigránky, kudrny, ozdoby, tuky) zasíláme pouze pokud to umožní klimatické podmínky. Pokud na dodávku spěcháte, napište nám nebo zavolejte...
Nákupní košík 0ks - 0 Kč

Váš nákupní košík neobsahuje žádné zboží.


Newsletter

Zaškrtnutím souhlasíte, že zaznamenáme nezbytné údaje potřebné k zaslání na míru sestavené nabídky, jako jsou například výrobky a novinky, které by vás mohly zajímat, slevy a akční nabídky a podobně. Svůj souhlas můžete kdykoli snadno odvolat.

 

Přihlašte se k odběru novinek, slev a akcí, další zajímavosti také najdete, když se přihlásíte na naše stránky na Facebooku.

Jste spokojeni s naší nabídkou a službami? Ohodnoťte nás na Zboží.cz

Hodnocení obchodu na Zboží.cz

Děkujeme.

Jak nejjednodušeji nazdobit dort aneb Lepení jedlého papíru

Jak nejjednodušeji nazdobit dort aneb Lepení jedlého papíru

Chystáte se upéct dort na dětskou oslavu a nejste si jistí, jestli se vám s pomocí modelovací hmoty či marcipánu podaří vystihnout věrnou podobu oblíbených pohádkových hrdinů? Nebo chcete překvapit oslavence jeho vlastní fotografií umístěnou na horní ploše dortu? Elegantním řešením je v tomto případě dekorování jedlým papírem.

Co to je „jedlý papír“?

Jedlý papír je v podstatě tenoučká oplatka vyrobená z rostlinného škrobu, rostlinného oleje a sladidla, na kterou je vytištěn obrázek nebo fotografie. Právě pestrost motivů a barev, jednoduchost a cenová dostupnost jsou důvody, proč je zdobení dortů pomocí jedlého papíru tolik oblíbené.

Co je potřeba pro práci s jedlým papírem?

Při pořizování jedlého papíru určitě nezapomeňte do nákupního košíku přidat i speciální gel na jeho lepení a ochranu. Ten totiž jedlý papír zafixuje, zvýrazní barvy na obrázcích a zachytí případnou vlhkost z povrchu dortu nebo z prostředí, kde budeme dort skladovat. Po správném použití gelu se jedlý papír stává vláčnějším, a předejde se tak jeho lámání.  

Na jaký podklad jedlý papír používat?

Obvykle se doporučuje pokládat jedlý papír na klasický světlý máslový krém. Zapovězena není ani potahová hmota, čokoládová poleva, marmeláda, želatina či krém z tvarohu, šlehačky či mascarpone. Ale tady pozor! Abychom se vyvarovali navlhnutí a rozmočení papíru, je nutné namazat jeho spodní stranu gelem, který vytvoří tenkou ochrannou vrstvu nepropouštějící vodu.

Jak postupovat při lepení jedlého papíru?

Položíme si na čistou pracovní plochu jedlý papír obrázkem dolů. Na nepotištěnou stranu vytlačíme doprostřed trochu gelu, který rozetřeme po celé ploše. Papír na dort položíme, jemně přitlačíme a pečlivě uhladíme. Na takto vyrovnaný papír opatrně rozetřeme stěrkou nebo cukrářskou kartou další tenkou vrstvu gelu. Případné nerovnosti, zvlnění, drobné trhlinky na krajích lze elegantně zakrýt vhodným dozdobením, např. máslovým krémem nebo čokoládovými dekoracemi. Stačí trocha zručnosti, trpělivosti a na světě je dort, který rozzáří oči každého oslavence.

Líbí se vám tento článek a chcete být informováni, jakmile vyjde podobný?

Dejte nám svůj email a mi vám dáme vědět...

Zaškrtnutím souhlasíte, že zaznamenáme nezbytné údaje potřebné k zaslání na míru sestavené nabídky, jako jsou například výrobky a novinky, které by vás mohly zajímat, slevy a akční nabídky a podobně. Svůj souhlas můžete kdykoli snadno odvolat.


Komentáře (0)

Zatím žádné názory


Jméno
Recenze


Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.