Nákupní košík 0ks - 0 Kč

Váš nákupní košík neobsahuje žádné zboží.


Newsletter

Zaškrtnutím souhlasíte, že zaznamenáme nezbytné údaje potřebné k zaslání na míru sestavené nabídky, jako jsou například výrobky a novinky, které by vás mohly zajímat, slevy a akční nabídky a podobně. Svůj souhlas můžete kdykoli snadno odvolat.

 

Přihlašte se k odběru novinek, slev a akcí, další zajímavosti také najdete, když se přihlásíte na naše stránky na Facebooku.

Jste spokojeni s naší nabídkou a službami? Ohodnoťte nás na Zboží.cz

Hodnocení obchodu na Zboží.cz

Děkujeme.

Recept: Hrníčkový hruškový koláč

Recept: Hrníčkový hruškový koláč

Podzim je v plném proudu. Přišel čas na zpracování sezónního ovoce, jako jsou jablka a hrušky. Nezáleží na tom, jestli jsou z vaší zahrady, ze supermarketu nebo od lesa. Podzimní malvice jsou vhodné k mnoha způsobům zpracování. 

Podzim je v plném proudu. Přišel čas na zpracování sezónního ovoce, jako jsou jablka a hrušky. Nezáleží na tom, jestli jsou z vaší zahrady, ze supermarketu nebo od lesa. Podzimní malvice jsou vhodné k mnoha způsobům zpracování. 

Hrníčkový hruškový koláč

Na těsto voňavého hruškového koláče potřebujeme:

  • 1 hrnek polohrubé mouky
  • 1 hrnek hladké mouky
  • půl lžičky soli
  • půl hrknu ledové vody
  • 2/3 hrnku másla nebo rostlinného tuku vhodného na pečení

Smícháme mouku, sůl a máslo (tuk) nakrájené na malé kostky. Vytvoříme strukturu podobnou drobence. Dáme pozor, abychom těsto nezpracovávali příliš dlouho. Poté přidáme ledovou vodu a těsto promícháme. Z těsta uděláme dvě stejné velké placky a dáme do chladničky na 30 minut.

Hrušková náplň

  • půl hrnku cukru
  • čtvrt hrnku hladké mouky
  • čtvrt lžičky mleté skořice
  • 1/8 lžičky mletého hřebíčku
  • 8 ks středně velkých hrušek
  • 1 lžíce másla

Mezitím, co se chladí těsto, si připravíme hruškovou náplň a mléčnou glazuru. Smícháme mouku, cukr, skořici a hřebíček. Do této směsi přidáme oloupané hrušky, nakrájené na 1 cm silné plátky. Směs důkladně promícháme.

Na mléčnou glazuru potřebujeme mléko, cukr a máslo v poměru 1:1:1. V tomto případě jednu polévkovou lžíci od každého.

Postup

Vychlazené těsto vyválíme na placku o průměru cca 30 cm. Vložíme do kulaté formy na francouzský koláč o průměru 25 cm. Forma musí být těstem pokrytá až po okraj. Vložíme ochucené hrušky a přidáme pár kostiček másla. Druhou stejně velkou plackou zakryjeme koláč, spojíme okraje. Koláč z vrchu propícháme nožem nebo vidličkou. Nakonec potřeme mléčnou glazurou. Pečeme 50 minut na 175 stupňů.

Přebytky hrušek a dalšího ovoce můžeme odšťavnit na mošt, přidat do pečeného čaje, nebo zavařit do kompotu či pyré. Brzy se můžete těšit na další recepty se sezónními surovinami.

Líbí se vám tento článek a chcete být informováni, jakmile vyjde podobný?

Dejte nám svůj email a mi vám dáme vědět...

Zaškrtnutím souhlasíte, že zaznamenáme nezbytné údaje potřebné k zaslání na míru sestavené nabídky, jako jsou například výrobky a novinky, které by vás mohly zajímat, slevy a akční nabídky a podobně. Svůj souhlas můžete kdykoli snadno odvolat.


Komentáře (0)

Zatím žádné názory


Jméno
Recenze