Nákupní košík 0ks - 0 Kč

Váš nákupní košík neobsahuje žádné zboží.


Newsletter

Zaškrtnutím souhlasíte, že zaznamenáme nezbytné údaje potřebné k zaslání na míru sestavené nabídky, jako jsou například výrobky a novinky, které by vás mohly zajímat, slevy a akční nabídky a podobně. Svůj souhlas můžete kdykoli snadno odvolat.

 

Přihlašte se k odběru novinek, slev a akcí, další zajímavosti také najdete, když se přihlásíte na naše stránky na Facebooku.

Jste spokojeni s naší nabídkou a službami? Ohodnoťte nás na Zboží.cz

Hodnocení obchodu na Zboží.cz

Děkujeme.

Desatero úspěšného pečení vánočního cukroví

Desatero úspěšného pečení vánočního cukroví

Pečení cukroví k Vánocům neodmyslitelně patří. Vůně perníčků či vanilkových rohlíčků, která prostoupí celým bytem, navodí tu správnou atmosféru, vykrajování těsta a zdobení cukroví je pak činností, která dokáže zahnat každodenní malé starosti, neboť na tuto pečlivou, mravenčí práci je potřeba se plně koncentrovat. Aby se naše snaha odrazila i na výsledku a my nelamentovali nad nepovedenými kousky cukroví, je dobré se držet rad, které doporučují jak odborníci, tak i naše maminky a babičky.  

  1. Máslo a vejce vytáhněte z lednice půl hodiny předem. V případě másla to ani jinak nejde, je potřeba, aby změklo a dalo se s ním dobře pracovat. Pokojovou teplotu by však měla mít i vejce. Kdybychom totiž k ušlehanému máslu (rostlinnému tuku) s cukrem přidali studené vejce, krém by se nám mohl srazit.
  2. Mouku prosejte přes jemné sítko, stejně tak i kakao a cukr moučku. Touto radou obvykle recepty na pečení začínají, ale my se jí často neřídíme. U mouky jde o její provzdušnění, u dvou dalších zmíněných surovin zase o zbavení se hrudek.
  3. Neumývejte formičky čisticím prostředkem na nádobí. Před použitím (a pak i po použití) je stačí pečlivě umýt teplou vodou, třeba i s pomocí kartáčku na zuby, který se dostane do všech záhybů. Pokud bychom formičky na vosí hnízda (včelí úly), pracny nebo rohlíčky odmastili, hrozilo by nám při pečení v troubě přichytávání těsta.
  4. K vyšlehanému máslu (tuku) s cukrem přidávejte vejce postupně. To znamená – vždycky počkejte, než se vám vejce do ostatních surovin zapracuje, a až pak přidejte další.
  5. Hotové těsto nechejte odležet v lednici, bude se vám pak s ním lépe pracovat, neboť se nebude tolik lepit. Aby těsto v lednici nenačichlo a neoschlo, zabalte jej do potravinářské fólie.
  6. Cukroví v troubě dobře hlídejte, nestačí spoléhat na pokyny z receptu. Každá trouba peče jinak, stačí pak přetáhnout dvě tři minuty a cukroví je připálené. Zvláštně obezřetní byste měli být při pečení kakaového cukroví, protože u něj nejde změna barvy, tedy hnědnutí, tolik znát.
  7. Pokud pečete cukroví ve formičkách, vyklápějte ho hned po vytažení z trouby. Pokud to nejde, klepněte s formičkou jemně o stůl.
  8. Med přidávejte do těsta na perníčky pouze tekutý. Pokud vám při skladování zkrystalizoval, rozpusťte ho ve vodní lázni nebo postavte sklenici s medem k radiátoru. Urychlovat si tuto fázi mikrovlnkou není ideálním řešením, med by mohl přijít o v něm obsažené cenné látky.
  9. Při výrobě bílkové polevy na perníčky přidávejte cukr (důkladně prosátý!) postupně, tímto způsobem můžete regulovat výslednou konzistenci. Cukr nám hmotu zahustí, naopak když chceme polevu zředit, přidáme trochu citronové šťávy. Výborně se také pracuje s královskou glazurou.
  10. Dodržujte zásady skladování cukroví. Všeobecně se doporučuje nechat cukroví odležet v suchu a chladu. Tady ale pozor, každý druh potřebuje „to svoje“. V případě ještě nenazdobených perníčků vlhčí místnost nevadí, naopak v těchto podmínkách rychleji změkne. Cukroví nepečené, s čokoládovou polevou, slepované krémem patří do lednice. Aby nenasálo pachy, dobře ho uzavřete v plastové nádobě vyložené alobalem. Naopak sněhové pusinky a kokosky do lednice určitě nedávejte, navlhly by.  
Líbí se vám tento článek a chcete být informováni, jakmile vyjde podobný?

Dejte nám svůj email a mi vám dáme vědět...

Zaškrtnutím souhlasíte, že zaznamenáme nezbytné údaje potřebné k zaslání na míru sestavené nabídky, jako jsou například výrobky a novinky, které by vás mohly zajímat, slevy a akční nabídky a podobně. Svůj souhlas můžete kdykoli snadno odvolat.


Komentáře (0)

Zatím žádné názory


Jméno
Recenze

Související produkty

Královská glazura - Royal icing 900 g

Královská glazura - Royal icing 900 g

Královská glazura, vhodná na zdobení dortů, perníčků, vánočního cukroví nebo připevňování figurek.

Naskladňujeme do 3 týdnů
320 Kč 214 Kč
Vyklápěcí formička holubička

Vyklápěcí formička holubička

Vyklápěcí formičky v podobě holubičky, sada 20 ks.

Máme na skladě
75 Kč
Vyklápěcí formička vanilka 20 ks

Vyklápěcí formička vanilka 20 ks

Vyklápěcí formičky ve tvaru vanilky, sada 20 ks.

Máme na skladě
75 Kč
Vykrajovátko - Ovce

Vykrajovátko - Ovce

Vykrajovátko - Ovce

Máme na skladě
28 Kč


Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.