Nákupní košík 0ks - 0 Kč

Váš nákupní košík neobsahuje žádné zboží.


Newsletter

Zaškrtnutím souhlasíte, že zaznamenáme nezbytné údaje potřebné k zaslání na míru sestavené nabídky, jako jsou například výrobky a novinky, které by vás mohly zajímat, slevy a akční nabídky a podobně. Svůj souhlas můžete kdykoli snadno odvolat.

 

Přihlašte se k odběru novinek, slev a akcí, další zajímavosti také najdete, když se přihlásíte na naše stránky na Facebooku.

Jste spokojeni s naší nabídkou a službami? Ohodnoťte nás na Zboží.cz

Hodnocení obchodu na Zboží.cz

Děkujeme.

4 cukrářské pomůcky, s nimiž vytvoříte kouzelný dort i vy

Napsali o nás: www.magazin.cz 4.4.2018

 

 

Také vám vždy vrtalo hlavou, jak se asi tvoří ty překrásné dorty, co připomínají spíš umělecká díla? Nechceme zlehčovat práci šikovných cukrářek, nicméně je dost pravděpodobné, že pěkný dort zvládnete doma připravit i vy. Jen k tomu mít ty správné pomůcky.

K vytvoření famózního dortu potřebujete tři věci. Obrovské nadšení, správné suroviny a dobré pomůcky pro cukráře. Jaké? Budete zírat, co všechno existuje a jak si můžete zjednodušit práci.

1. Žehlička pro rovný povrch

Jistě jste si všimli, že dorty profesionálních cukrářek bývají vždy krásně hladké. Přitom pokud se pokusíte rozválet marcipán či potahovací hmotu doma, na dortu nikdy tak elegantně vypadat nebude. Tedy pokud nepoužijete žehličku! Právě tou si cukráři pomáhají k hladkému povrchu. Na zarovnání krémů se hodí zase cukrářská stěrka.

2. Dobrá forma

Víte, jak se vyrábí dorty netradičních tvarů? Někdy lze použít obdélníkovou nebo kruhovou formu a patřičný tvar pak z upečeného těsta vyřežete. Existují ovšem i formy ve tvaru fotbalového stadionu, hradu pro rytíře i princeznu nebo motýlka.

3. Šablony na dekory

Poodhalíme vám i tajemství, jak vznikají krásné vzory a dekory květin. Nestojí za nimi šikovné ruce cukrářek, daleko častěji spíš dobré šablony. Většinou bývají z pružného plastu, takže je prostě jen přiložíte na dort a cukrářskou stěrkou pak rozetřete bílkovou glazuru, čokoládu či krém.

4. Vzory na čokoládu

S čokoládou se dá také hodně kouzlit. Buď ji pomocí formiček vytvarujete třeba do jemných filigránek, nebo na ní vykouzlíte zajímavý vzor. Pořídíte si folii, tu položíte na teplou čokoládu, necháte vytuhnout a po sundání zůstane dekor na čokoládě. To jsou kouzla, že?

A takových triků, o nichž běžní smrtelníci většinou ani neví, využívají cukráři spoustu. Prozkoumejte pomůcky na pečení v e-shopu Cukrářské potřeby Malátkovi a začněte i vy tvořit dorty snů.

Líbí se vám tento článek a chcete být informováni, jakmile vyjde podobný?

Dejte nám svůj email a mi vám dáme vědět...

Zaškrtnutím souhlasíte, že zaznamenáme nezbytné údaje potřebné k zaslání na míru sestavené nabídky, jako jsou například výrobky a novinky, které by vás mohly zajímat, slevy a akční nabídky a podobně. Svůj souhlas můžete kdykoli snadno odvolat.


Komentáře (0)

Zatím žádné názory


Jméno
Recenze