Nákupní košík 0ks - 0 Kč

Váš nákupní košík neobsahuje žádné zboží.


Newsletter

Zaškrtnutím souhlasíte, že zaznamenáme nezbytné údaje potřebné k zaslání na míru sestavené nabídky, jako jsou například výrobky a novinky, které by vás mohly zajímat, slevy a akční nabídky a podobně. Svůj souhlas můžete kdykoli snadno odvolat.

 

Přihlašte se k odběru novinek, slev a akcí, další zajímavosti také najdete, když se přihlásíte na naše stránky na Facebooku.

Jste spokojeni s naší nabídkou a službami? Ohodnoťte nás na Zboží.cz

Hodnocení obchodu na Zboží.cz

Děkujeme.

Recept: Rychlá hrnková bublanina

Recept: Rychlá hrnková bublanina

Během letního období máme možnost pro pečení využít velké množství čerstvého ovoce ze zahrádky nebo z lesa. Pokud nejste zrovna majiteli ovocné plantáže nebo nemáte možnost dojít si nasbírat lesní plody, vůbec nic se neděje. V supermarketech jen k dostání velké množství různých druhů ovoce téměř celoročně. Vzhledem k tomu, že v létě bývá velké horko a o kuchyni to, v tomto období platí dvojnásob, každá hospodyňka se snaží vařit či péci podle receptů, které jsou jednoduché a rychlé. A to recept na tuto hrnkovou bublanin rozhodně je.

Bublanina s ovocem

Suroviny pro přípravu těsta do nádoby o rozměrech cca 21 x 32 x 5 cm

  • ovoce dle chuti, ideálně jahody, meruňky, broskve, třešně, broskve, borůvky či ostružiny, zkusit však můžete i rebarboru třeba v kombinaci s jahodami nebo jablky
  • 2 celá vejce
  • 1 hrnek mléka
  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1/2 hrnku rostlinného oleje
  • 1 prášek do pečiva
  • plátky mandlí na posypání

Postup přípravy: Ve vyšší nádobě vyšleháme elektrickými metlami vejce s cukrem do pěny. V misce smícháme polohrubou mouku s kypřícím práškem a přes sítko vsypeme do vzniklé směsi, přidáme olej a mléko a vařečkou těsto řádně promícháme.

Nádobu určenou pro pečení vymažeme olejem a vysypeme hrubou moukou. Pokud používáte nádoby ze skla či keramiky určené pro pečení, tak není potřeby vysypávat mnoho.

Do nádoby vlijeme vzniklé těsto, do kterého rovnoměrně rozmístíme kousky ovoce. Na povrch nasypeme plátky mandlí a dáme péci do předem vyhřáté trouby, na 150ºC. Pečeme tak dlouho, dokud není povrch hezky nazlátlý.

Bublanina je vláčná a můžete ji s klidem nabídnout nejen návštěvě, ale vzít s sebou i na výlet nebo na koupaliště.

Tip pro vás: Na bublaninu můžete dát i drobenku, která dodá nezaměnitelnou chuť.

Suroviny pro přípravu drobenky:

  • 1/2 hrnku hrubé mouky
  • 1/2 hrnku cukru
  • 1/2 vanilkového cukru
  • 2 cm másla

Postup přípravy: Máslo necháme změknout při pokojové teplotě. Mezitím si v misce smícháme zbylé ingredience, přidáme k nim změklé máslo a rukama uhněteme drobivou směs, kterou posypeme povrch bublaniny. Pokud používáme ovoce jako jahody, meruňky, jablka nebo rebarboru, můžeme ještě povrch drobenky, před pečením, lehce poprášit skořicí. Nic nezkazíme tím, když přidáme i trochu sekaných mandlí.
 

Bublanina s tvarohovou náplní a ovocem

Další variací je bublanina s tvarohovou náplní a ovocem.

Suroviny pro tvarohovou náplň:

  • 1/2 vaničky tučného tvarohu
  • 1/2 hrnku cukru
  • 1 vejce
  • 1/2 vanilkového cukru
  • 1/2 hrnku mléka

Postup přípravy: Všechny suroviny smícháme a vzniklou směs nalijeme cik, cak do bublaninového těsta, které jsme si předem nalili do pečící nádoby. Tam, kde není v těstu tvaroh, přidáme ovoce dle chuti a zase můžeme posypat plátky mandlí. Pečeme stejně jako klasickou bublaninu.
 
Přejeme vám dobrou chuť:-)

Líbí se vám tento článek a chcete být informováni, jakmile vyjde podobný?

Dejte nám svůj email a mi vám dáme vědět...

Zaškrtnutím souhlasíte, že zaznamenáme nezbytné údaje potřebné k zaslání na míru sestavené nabídky, jako jsou například výrobky a novinky, které by vás mohly zajímat, slevy a akční nabídky a podobně. Svůj souhlas můžete kdykoli snadno odvolat.


Komentáře (0)

Zatím žádné názory


Jméno
Recenze