Sandra BUFFY Komplet je speciální hmota vhodná pro výrobu kulatých piškotů, tzv. buflerů, nebo rohlíčků, které jsou základem špiček, indiánků, máslových rohlíčků a dalších cukrářských výrobků. Osahuje sušená vejce a při jejím použití je nutná pouze pitná voda.
Výhody profesionální směsi na buflery:
- jednoduchost technologického postupu výroby hmoty pro buflery
- výrazná úspora času při jejich výrobě
- delší doba stability hmoty po vyšlehání
- výrazně prodloužená stabilita nastříkaných tvarů před pečením
- možnost větších zámisů a lepší produktivita práce
Použití: Na 1000 g směsi použijte 500 g vody. Směs a vodu spojíme, nechte 5 minut nabobtnat, a šlehejte při maximální rychlosti 3 - 5 minut dle použitého typu šlehacího stroje.
Parametry pečení: při 190 °C po dobu 10 - 15 minut (dle typu pece) s otevřeným odtahem páry.
Recept na jádrové a kakaové piškoty
Doporučený technologický postup výroby jádrových buflerů:
Sandru BUFFY Komplet a vodu spojíme, necháme cca 5 minut odležet a poté šleháme při max. rychlosti 2,5 - 3 minuty do stabilní konzistence. Aranku Arašíd a vodu smícháme a necháme je cca 20 minut odležet. Poté je lehce vmícháme do předem vyšlehané Sandry BUFFY Komplet a stříkáme na pečící papír širokou hladkou špičkou.
Parametry pečení: při 200 °C po dobu 11 - 13 minut podle velikosti buflerů při otevřeném odtahu páry (parametry jsou pro sázecí elektrickou pec).
Doporučený technologický postup výroby kakaových buflerů:
Sandru BRILANT spojíme s vodou a olejem, necháme 5 minut odležet. Sandru BUFFY, vodu a vaječný tekutý obsah vyšleháme. Kakaovou hmotu přemícháme a spojíme s vyšlehanou hmotou, poté stříkáme malé buflerky.
Parametry pečení: při 190 °C po dobu 10 minut při otevřeném odtahu páry (parametry jsou pro sázecí elektrickou pec).
Další využití směsi - na pláty a rolády
Směs je vhodná i k přípravě roládových plátů. K tomuto použití ji předurčuje její neutrální chuť a vůně. Díky tomu se silně zvýrazní smyslové vlastnosti náplní. Do plátů samotných lze také přidávat kokos, kakaový prášek i různé jádroviny.
Příprava je stejně jako u buflerů velmi jednoduchá. Suroviny se spolu šlehají cca 5 minut a poté se do hmoty vmíchá vybraná ingredience pro příchuť a hmota se zpracovává. Přídavkem cukru lze regulovat sladkost. K velmi sladkým krémům a náplním se hodí méně sladké pláty a naopak
Složení výrobku:Pšeničná mouka, cukr, bramborový škrob, sušená vejce, kypřící látka (E450, E500), glukózový sirup, emulgátor (E472b, E477), sušené mléko, stabilizátor (E401), sůl, aroma, barvivo (E160a).
Parametr | Popis |
---|---|
Váha | 1000 g |
Alergeny
Alergeny (vč. možné křížové kontaminace) | Mléko, Obiloviny obsahující lepek, Sezamová semena (sezam), Sójové boby (sója), Vejce, Vlčí bob (lupina) |
Průměrné výživové hodnoty ve 100 g
Energetická hodnota | 1641 kJ |
Energetická hodnota | 393 kcal |
Tuky | 7.8 g |
- z toho nasycené mastné kyseliny | 4.3 g |
Sacharidy | 69.5 g |
- z toho cukry | 37.9 g |
Bílkoviny | 10.7 g |
Vlákniny | 1 g |
Sůl | 2.6 g |