Směs s praženou arašídovou drtí na výrobu stříkaných základů pod pařížské rohlíčky. Jedná se o kompletní směs vč. sušených vaječných bílků.
Balení á 500g sáček.
Vynikající na podklady pro pařížské krémy - rohlíčky, věnečky apod.
Základním kamenem tohoto výrobku jsou arašídy - surovina opředená mýty a omyly:
- Říká se buráky, arašídy, burské oříšky, avšak mateřskou rostlinou není burákovník ani arašídovník, ale podzemnice olejná.
- Představujeme si ořech, protože je zařazena mezi skořápkové ovoce a ona je to luštěnina.
- Protože se jedná o alergen, je na ni pohlíženo jako na něco potenciálně škodlivého, přitom obsahuje významné množství resveratrolu, který se pro své antioxidační a antibakteriální účinky používá jako doplněk stravy.
Kompletní surovina Aranka Arašíd přináší tyto výhody:
- Lze z ní vyrobit jádrovou hmotu vhodnou pro výrobu rohlíčků a tyčinek.
- Odpadá náročná a zdlouhavá příprava, zjemňování, nahřívání a dlouhé odležení nutné pro klasickou výrobu.
- Má široké spektrum využití pro výrobu obalovaných tvarů v arašídové drti, vánočního a svátečního pečiva, speciálních korpusů a dalších výrobků.
- Hlavní vstupní surovina – arašídy – jsou vybírány velmi pečlivě, a proto vám odpadají starosti s jejich kontrolou.
Doporučené dávkování:
Aranka Arašíd 500 g + voda pitná 125 g.
Suroviny spojíme a necháme asi 5 minut odležet.
Poté je mícháme při střední rychlosti po dobu 5 minut do homogenní konzistence.
Pečete při 190°C po dobu 12 minut.
Složení výrobku:Doporučený technologický postup základní hmoty – jádrového rohlíčku výrobcem:
Suroviny spojíme a necháme 5 minut odležet. Poté mícháme při střední rychlosti stroje Pečeme 12 minut při teplotě 190 °C dle velikosti korpusů s uzavřeným odtahem pro elektrickou sázecí pec).
Cukr, arašídová drť pražená (min. 23%), sójové vločky, rýžová mouka, sojová mouka, glukozový sirup, cizrrnová mouka, sušený vaječný bílek, rostlinný tuk (plně ztužený kokosový), sušené mléko, emulgátor: E472a, barvivo: E150c, E160a, kypřící látka: E450, E500, karobová mouka.
Parametr | Popis |
---|---|
Váha | 510 g |
Alergeny
Alergeny (vč. možné křížové kontaminace) | Mléko, Podzemnice olejná (arašídy), Skořápkové plody (mandle, ořechy), Sójové boby (sója), Vejce |
Průměrné výživové hodnoty ve 100 g
Energetická hodnota | 1881 kJ |
Energetická hodnota | 450 kcal |
Tuky | 17 g |
- z toho nasycené mastné kyseliny | 16.7 g |
Sacharidy | 63.2 g |
- z toho cukry | 50.5 g |
Bílkoviny | 12.1 g |
Vlákniny | 4.4 g |