Mandlový marcipán zelené barvy je určen především pro modelování tvarů a postaviček, pro vypichování tvarů a další modelování. Marcipánovou hmotu můžete dále obarvovat všemi druhy potravinářských barev, zesvětlit naopak můžete bělobou. Zelenou barvou dozdobíte dorty s přírodní a vodní tematikou. Ze zelného marcipánu můžete tvořit zvířecí postavičky–želvy, žáby, ryby a další. Bude se hodit i na tvoření vodních chaluh. Zelenou barvu využijete při modelování lístků na květinách i stromech. Ze zelené hmoty můžete modelovat různé druhy ovoce a zeleniny – papriky, hrášek, jablka, okurky a další. Zelený je samozřejmě i vodník, kterým můžete zdobit dětské pohádkové dorty. Pro vytvoření zajímavých efektů na modelovaných tvarech by se vám mohly hodit různé kostice. Pro blyštivé a barevné efekty na povrchu můžete použít pudrové barvy například s perleťovými efekty nebo fixy a tekuté a gelové barvy. Modelované postavičky můžete spojovat jedlým lepidlem nebo domácí směsí z bílku a moučkového cukru.
Pravý marcipán v naší nabídce je vyráběn v Německu podle původní receptury. Při výrobě tradičního marcipánu jsou používány výhradně výběrové mandle, které jsou pak základem jeho skvělé chuti. Pro cukráře je důležité, nejen to, že bude chutnat, ale zejména pro jeho vynikající vlastnosti pro další zpracování a modelování.
Marcipánové figurky, které prodáváme v našem eshopu, jsou vyrobeny právě z tohoto marcipánu.
Balení marcipánu prodáváme po 100 gramech zabalené do folie ve válečku.
Barvený marcipán neobsahuje barviva E102, E104, E110, E122, E124, E129. Tyto látky mohou nepříznivě ovlivňovat činnost a pozornost dětí. Je samozřejmě také bez geneticky upravených surovin, umělých přísad a náhražek typu sušeného mléka, lecitinu a sóji.
Složení: Cukr, mandle 36%, voda, cukrový sirup, glukóza, sorbit, alkohol, invertáze, barviva: měďnaté komplexy chlorofylů, riboflavin.
Skladovat v chladu a suchu, chránit před přímým sluncem.
Parametr | Popis |
---|---|
Váha | 100 g |
Barva | Zelená |
Materiál | Marcipán |
Země původu | Česká republika |
Alergeny
Alergeny (vč. možné křížové kontaminace) | Skořápkové plody (mandle, ořechy), Vejce |
Průměrné výživové hodnoty ve 100 g
Energetická hodnota | 1900 kJ |
Energetická hodnota | 453 kcal |
Tuky | 19.3 g |
- z toho nasycené mastné kyseliny | 1.6 g |
Sacharidy | 59.4 g |
- z toho cukry | 56 g |
Bílkoviny | 8.7 g |
Vlákniny | 3.3 g |
Sůl | 0.04 g |
Vitamin E | 9.1 mg |