Sypká směs vhodná k výrobě hmoty na potahování a modelování. Určenou pouze pro další zpracování.
Vlastnosti potahovací hmoty Montana:
- kompletní směs znamenající velmi jednoduchou a rychlou přípravu,
- odpadá zdlouhavá doba navažování surovin,
- po zamíchání nevysychá a při dlouhodobějším skladování je možné zpracování až po dobu několika dní,
- zachovává si vláčnosti po přídavku kakaového prášku,
- při zpracování je velmi plastická a homogenní,
- příjemně voní a přirozeně chutná.
Použití potahovací hmoty Montana:
- drobné modelované výrobky pro děti,
- oblíbená bohatá květinová dekorace slavnostních dortů,
- drobné ozdoby dezertů, řezů, rautových výrobků apod.,
- celoplošné potahování dortů nebo dezertů,
- různorodé využití do kolekcí čajového pečiva,
- atraktivní dekorativní výrobky
Jak si doma vyrobit vlastní potahovací nebo modelovací hmotu Montana?
Modelovací hmota základní: do kotlíku šlehacího stroje si nadávkujeme Montanu, vodu a 100 % tuk, který je predem zmeklý. Suroviny mícháme protínackou pri nejpomalejší rychlosti do homogenní a polotuhé konzistence. Po vyjmutí z kotlíku uložíme do pevnejší fólie a necháme odležet pri provozní teplotě.
Poznámka: mužeme pohybovat s dávkou vody 150 – 170 g, záleží na dalším použití hmoty. Montanu je možné také zpracovávat po vymíchání a odležení cca 1 hodiny, v tomto prípade dávka vody musí být pouze 140 g.
Z žádné jiné smesi nevytvoríte tak jednoduchým postupem tolik variací ruzných atraktivních výrobku pro všechny príležitosti. Není to zázrak, je to Montana…
Hmotnost 1 kg
Sypkou směs je třeba propracovat s dalšími surovinami. Na 1 kg je třeba přidat 150 – 160 ml vody, 50 g 100% změklého tuku. Po propracování je třeba nechat hmotu 3 hodiny odležet. Poté je hmota připravená k potahování dortů a cupcakes. Je pružná a dobře tvarovatelná. Bílá barva je vhodná pro potahování decentních slavnostních dortů a pro další dozdobování. Hmotu lze dobarvovat potravinářskými barvami. Z hmoty lze vypichovat i drobné tvary, krajky a modelovat postavičky. Pro vytvoření zajímavých efektů by se vám mohly hodit pudry, kterými pomocí štětce zvýrazníte nebo vystínujete různé oblasti dortu a dekorací. Pro přilepování tvarů a postaviček lze použít jedlé lepidlo. Pro zhutnění hmoty pro tvarování tenkých tvarů můžete použít prášek Tylo. Nevyužitou hmotu můžete uchovat pro další zpracování. Pevně zabalená v potravinářské fólii bez přístupu vzduchu vydrží vláčná a pružná několik dní.
Doporučené dávkování: Montana 1000g + pitná voda 150 - 170g + 100% tuk 50g.
Skladujte v suchých, dobře větraných prostorách max 25 st C, vždy uzavřené.
Složení výrobku:Sušené mléko, glukozový sirup, stabilizátor E415, aroma, barvivo E171.
Parametr | Popis |
---|---|
Váha | 1000 g |
Barva | Bílá |
Země původu | Česká republika |
Alergeny
Alergeny (vč. možné křížové kontaminace) | Mléko, Obiloviny obsahující lepek, Podzemnice olejná (arašídy), Sezamová semena (sezam), Skořápkové plody (mandle, ořechy), Sójové boby (sója), Vejce, Vlčí bob (lupina) |
Průměrné výživové hodnoty ve 100 g
Energetická hodnota | 1608 kJ |
Energetická hodnota | 385 kcal |
Tuky | 0.4 g |
- z toho nasycené mastné kyseliny | 0.0 g |
Sacharidy | 79.5 g |
- z toho cukry | 73.5 g |
Bílkoviny | 14.7 g |
Sůl | 0.3 g |
Stravovací požadavky, diety, omezení
Výrobce deklaruje | Bez geneticky modifikovaných surovin (GMO free) |