NOVINKA NA ČESKÉM TRHU, VELICE VÝHODNÁ CENA!
ODENSE potahovací hmota je dánský fondán té nejvyšší kvality. Velice dobře se s ním pracuje.
Potahovací hmotu lze dobře barvit, doporučujeme gelové potravinářské barvy. K rozehřátí stačí fondán nakrájet na menší kousky a zpracovat rukou nebo na chvilku vložit do mikrovlnné trouby.
Mandlová příchuť se hodí například v kombinacích s čokoládovou či ovocnou náplní.
Jak se pracuje s potahovací hmotou Snow White?
Před použitím je třeba hmotu propracovat v rukách. Tím změkne a je lehce tvarovatelná. Pro dobarvení můžete použít gelové potravinářské barvy. Hmotu po obarvení zabalte do potravinářské fólie a nechte odležet, dokud neztuhne a získá opět své charakteristické vlastnosti.
Při vyvalování je vhodné hmotu podsypávat moučkovým cukrem anebo podložit potravinářskou fólií. Na potahování dortu vyválejte plát o síle 0,3 – 0,5 cm.
Hmota je čistě bílá, takže se dá i pěkně barvit. Balení po 1 kg, celkem 5 balení.
Efektivní a rychlé použití
Používaní potahovací hmoty Snow White je rychlé a efektivní. Bílá barva potahovací hmoty umožňuje namíchat velkou škálu barevných odstínů. Její mandlová příchuť uspokojí milovníky pravého marcipánu.
Doporučené použití cukrářské potahovací hmoty Snow White
Před potahováním dortu hmotu opět důkladně propracujte a rozválejte na 2 - 4 mm silný plát. Hmotu můžete rozvalovat na potravinářské fólii anebo podsypávat cukrem, aby se nelepila k podložce.
Vyválejte plát dostatečně velký, abyste jím najednou překryli jak horní část, tak boky dortu. Při přenášení plátu si pomozte dlouhou trubkou, na níž natočíte lehce pocukrovaný plát hmoty. Máte-li doma speciální dlouhý váleček na marcipán a potahovací hmotu, hodí se vám i ten. Přiložte plát na dort svrchu a spusťte zbytek hmoty přes hrany. Okrájejte přebytečné části, které vám budou při manipulaci překážet, ale dejte si pozor, abyste neukrojili hmoty tolik, že by nezbylo na zakrytí boků. Při potahování používejte hladké plastové hladítko – žehličku, kterou uhladíte hmotu odshora dolů. Postupujte kolem dokola tak, abyste plát pouze přitiskávali k dortu, ale nestahovali jej prudce dolů. Mohli byste tím hmotu roztrhnout a navíc se vyhnete bublinám. Když vám přesto vzniknout, stačí špendlík, propíchnout a znovu zahladit cukrářskou žehličkou. Když je hmotou potažený celý dort až po dolní okraj, odkrájíte kolem dokola zbytky hmoty tak, abyste dosáhli asi 1 cm přesahu, tyto přesahy „podsunete“ pod dort pomocí žehličky nebo cukrářské stěrky.
Zbylá hmota lze dále používat. Je-li ztuhlá, přidejte trochu vody. Pokud s hmotou nepracujete ihned, vydrží vám pevně zabalená v potravinářské fólii ještě 1-2 týdny. Dejte pozor, aby se na hmotu nedostal vzduch, který způsobuje její tvrdnutí.
Pokrývání cupcakes
Povrch cupcake připravte k potahování – potřete ganache. Hmotu propracujte v rukách a vyválejte na plát silný cca 0,35 cm. Podsypávat můžete plát moučkovým cukrem, ale povrch pouze lehce kukuřičným škrobem. Vykrájejte kolečka o něco větší, než je průměr horní strany cupcake. Hrany uhlaďte. Přitiskněte prostředek kolečka na prostřední část cupecake a pomocí tvrdší fólie (můžete použít kancelářské košilky na papíry) lehce uhlaďte až k okrajům. Pro větší efekt můžete poprášit perleťovým prachem pomocí štětečku.
Složení: glukózový sirup, rostlinný tuk, voda, stabilizátory E422, E415, E466, emulgátor E472c, barvivo E171, konzervační látka E202
Nutriční hodnoty ve 100g výrobku:
- Energetická hodnota................................1675kJ/400kcal
- bílkoviny.....................................................0g
- sacharidy...................................................88g
- ...z toho cukry............................................78g
- tuky..........................................................4,9g
- ...z toho nasycené mastné kyseliny..............4 g
- sůl............................................................0,01g
Parametr | Popis |
---|---|
Váha | 12000 g |