Sušené mléko můžete použít pro domácí obdobu potahovacích a modelovacích hmot (viz. recept na cukrové kytičky níže). Z hmoty můžete připravovat směsi na „jedlé brambory“ a další těsta na nepečené cukroví a dezerty.
Sušené mléko je vhodné i pro přípravu domácí čokolády.
Recept na cukrové kytičky: 2 polévkové lžíce krupicového cukru zalijte 1 polévkovou lžící vařící vody a povařte. Když směs lehce zhoustne, je „na nit“, odstavte. V míse smíchejte 3 čajové lžičky moučkového cukru, 3 čajové lžičky sušeného mléka, 1 čajovou lžičku másla a případně potravinářské barvivo. Přilijte cukrový sirup a promíchejte. Pokud je směs příliš řídká, přidejte sušené mléko. Z hmoty můžete tvarovat kytičky i různé postavičky.
Sušené mléko plnotučné 26%. Plnotučné sušené mléko s obsahem tuku 26%. Vhodné pro studenou i teplou kuchyni, velice dobře rozpustné i ve studené vodě. Vhodné na výrobu domácího marcipánu.
Složení: syrové kravské mléko, sušina min. 96%, tuk v sušině min. 26%, sacharidy 37,4%, bílkoviny 26%.
Dávkování: 138 g na 1 l vody
Balení: 25 kg
Parametr | Popis |
---|---|
Váha | 25000 g |