Sušené mléko můžete použít pro domácí obdobu potahovacích a modelovacích hmot (viz. recept na cukrové kytičky níže). Z hmoty můžete připravovat směsi na „jedlé brambory“ a další těsta na nepečené cukroví a dezerty.
Sušené mléko je vhodné i pro přípravu domácí čokolády.
Recept na cukrové kytičky: 2 polévkové lžíce krupicového cukru zalijte 1 polévkovou lžící vařící vody a povařte. Když směs lehce zhoustne, je „na nit“, odstavte. V míse smíchejte 3 čajové lžičky moučkového cukru, 3 čajové lžičky sušeného mléka, 1 čajovou lžičku másla a případně potravinářské barvivo. Přilijte cukrový sirup a promíchejte. Pokud je směs příliš řídká, přidejte sušené mléko. Z hmoty můžete tvarovat kytičky i různé postavičky.
Dávkování: 27g + 200ml tep. vody
Parametr | Popis |
---|---|
Váha | 400 g |
Průměrné výživové hodnoty ve 100 g
Energetická hodnota | 1810 kJ |
Energetická hodnota | 430 kcal |
Tuky | 174 g |
- z toho nasycené mastné kyseliny | 9.3 g |
Sacharidy | 45 g |
- z toho cukry | 45 g |
Bílkoviny | 31 g |
Sůl | 1 g |