Směs na výrobu lineckého pečiva - a to jak klasiky vykrajované nebo stříkané. Jednoduché zpracování, výborný výsledek. Těsto drží tvar a neroztéká se, upečené je křehké ale přitom pevné, neláme se. Dodávaná hmotnost 500g
Receptury: základní těsto na vykrajování - 500g směsi 200g másla nebo margarinu, 50g vody - zpracujeme v pevné těsto, které necháme 1 hodinu v chladu odležet. Pokud požadujeme kakaové těsto přidáme na 500g směsi 20g kakaového prášku.
těsto třené základní - 500g směsi, 250g másla nebo margarinu, 55g vody, 15 g vanilmixu+20g vody nebo vanilkového pudinku - změklý tuk vyšleháme s vodou, přidáme rozmíchaný vanilmix (vanilkový pudink) s vodou a následně vmícháme lineckou směs (pokud chceme kakaové těsto tak přidáváme se směsí i 20g kakaa).
těsto křehké na koláče - 500g směsi, 135g másla nebo margarinu, 35g vody, 50g vajec a 1,2g kypřícího prášku do pečiva - vše smícháme v hmotu, kterou necháme 1 hod. odležet. Pak vyválíme na plát, který vykrojíme do požadovaného tvaru formy (výborné pro korpusy na pečený tvarohový cheescake, jablečný koláč apod.)
Složení výrobku:
Složení: pšeničná mouka, cukr, pšeničný škrob, sušená syrovátka, kypřící látka (E450, E500, E341), aroma, emulgátor (E477), glukózový sirup, sůl, sušené mléko, stabilizátor, barvivo (E160a).
Parametr | Popis |
---|---|
Váha | 500 g |
Alergeny
Alergeny (vč. možné křížové kontaminace) | Mléko, Obiloviny obsahující lepek |
Průměrné výživové hodnoty ve 100 g
Energetická hodnota | 1537 kJ |
Energetická hodnota | 368 kcal |
Tuky | 1 g |
- z toho nasycené mastné kyseliny | 0.4 g |
Sacharidy | 79.3 g |
- z toho cukry | 29.4 g |
Bílkoviny | 8.3 g |
Vlákniny | 2.1 g |
Sůl | 0.5 g |