Balení obsahuje 5 kg směsi pro přípravu oblíbeného korpusu Red Velvet. Neobsahuje AZO barviva.
Název dortu Red Velvet a jeho originální recept údajně pochází z newyorského hotelu Waldorf Astoria, kde ho svým hostům, jako autorskou specialitu, podávali již ve 20. letech minulého století. Red Velvet znamená rudý samet nebo hebkost, čímž se vyjadřuje barva a jemnost korpusu, který má být tmavě, či jasně červený nebo červenohnědý.
RED VELVET RECEPT: Doporučené dávkování: 0,5 kg směsi Sandra Velvet, 325 g vody, 90 g oleje. Suroviny spojíme a necháme pět minut bobtnat, poté pomalu promícháváme (ideálně protínačkou) 1 - 2 minuty do hladké a homogenní konzistence. Hotový korpus je šťavnatý a má hladký povrch. Na upečení korpusu o průměru 24 cm je potřeba 1 kg této směsi.
Ilustrační foto: "Red Velvet Cake Waldorf Astoria" by Hennem08 - Own work. Licensed under CC BY-SA 3.0 via Wikimedia Commons
Složení výrobku:Cukr, pšeničná mouka, sušená vejce, kypřící látka (E450, E500), kakao, barvivo (E120, E172), sůl, aroma, bez azobarviv
Parametr | Popis |
---|---|
Váha | 5000 g |
Barva | Červená |
Alergeny
Alergeny (vč. možné křížové kontaminace) | Obiloviny obsahující lepek, Vejce |
Průměrné výživové hodnoty ve 100 g
Energetická hodnota | 1621 kJ |
Energetická hodnota | 388 kcal |
Tuky | 4.6 g |
- z toho nasycené mastné kyseliny | 1.4 g |
Sacharidy | 76.5 g |
- z toho cukry | 47.4 g |
Bílkoviny | 9.5 g |
Vlákniny | 1.7 g |
Sůl | 1.1 g |