Sušené, přírodně fermentované produkty, které pozitivně ovlivňují senzorické vlastnosti výrobků, zvyšují vaznost vody a umožňují variabilitu receptur - od pšeničného pečiva až po vícezrnné chleby. Neobsahují žádné přídatné látky.
Fermento P Malt je sušený ječný fermentovaný produkt z ječné mouky s přídavkem sladu, který zlepšuje chuť a barvu konečného výrobku. Můžete jej zkusit do domácího rustikálního chleba, baget, sušenek ale i muffinů.
- Barva: hnědá
- Vůně a chuť: lehce nakyslá, ořechová, sladová
- Konzistence: menší snadno roztíratelné hrudky nejsou na závadu, prášek, sušený produkt
Nenahrazuje droždí nebo kvásek.
Dávkování : 2% - 4% na množství mouky
Skladování:
- suché, čisté, dobře větrané prostory
- teplota 1 - 25°C
- relativní vlhkost 0 - 75 %
Sušený ječný fermentovaný produkt (ječná mouka, zahuštěná mléčná syrovátka, ječný sladový extrakt, startovací kultura).
Parametr | Popis |
---|---|
Váha | 1000 g |
Alergeny
Alergeny (vč. možné křížové kontaminace) | Mléko, Obiloviny obsahující lepek |
Průměrné výživové hodnoty ve 100 g
Energetická hodnota | 1551 kJ |
Energetická hodnota | 369 kcal |
Tuky | 2.06 g |
- z toho nasycené mastné kyseliny | 0.62 g |
Sacharidy | 76.41 g |
- z toho cukry | 24.38 g |
Bílkoviny | 8.66 g |
Vlákniny | 5.44 g |
Sůl | 0.11 g |