Mandlová hmota obsahuje 15 % loupaných, rozdrcených mandlí. Velmi dobře se hodí na potahování dortů, zdobení cupcaků a dalších cukrářských výrobků nebo modelování dekorací. Lze ji podle potřeby obarvit, nejlépe gelovými potravinářskými barvivy. Kromě dekorativní funkce je možné hmotu využít i na pečení, do štól, koláčů nebo třeba ve formě marcipánové strouhanky.
Jedná se o nejsvětlejší variantu mandlové hmoty.
cukr, mandle 15%, glukózový sirup, rostlinný tuk (shea, coconut), vodu, invertní cukr, stabilizátor E422,E413,E415,E466, konzervant E211, zvlhčovač E1103.
Parametr | Popis |
---|---|
Váha | 250 g |
Barva | Bílá |
Příchuť | mandle |
Materiál | Marcipán |
Země původu | Dánsko |
Průměrné výživové hodnoty ve 100 g
Energetická hodnota | 1790 kJ |
Energetická hodnota | 428 kcal |
Tuky | 11.0 g |
- z toho nasycené mastné kyseliny | 2.4 g |
Sacharidy | 78 g |
- z toho cukry | 74 g |
Bílkoviny | 7.4 g |
Vlákniny | 0.05 g |
Sůl | 0.007 g |