Výběrový malinový džem s kusy malin vhodný k přímé konzumaci i dalšímu zpracování. Vysoký obsah malin (min. 450 g v 1 kg) zajišťuje skvělou lehkou chuť tohoto oblíbeného ovoce. Hodí se na do lineckého pečiva, do koláčů pod potahovací hmotu, mezi pláty piškotového těsta, do rolád a na další dezerty.
Recept s malinovým džemem: Ořechový koláč s malinami
Množství | Surovina | |
---|---|---|
Těsto 1+2: | 625 g | Jung Basis |
365 g | vaječná melanž | |
315 g | olej | |
100 g | mleté ořechy | |
100 g | Jam extra malina | |
Těsto 3: | 355 g | Jung Basis |
205 g | vaječná melanž | |
175 g | olej | |
35 g | kakao | |
75 g | voda |
Příprava
Těsto 1+2: Směs, vaječnou melanž a olej mícháme na 2. rychlostní stupeň po dobu 3 min. Hmotu rozdělíme na půl. Do jedné zamícháme mleté ořechy, do druhé malinový džem. Ořechovou hmotu nalijme do ráfku či plechu 60x20 cm, rovnoměrně rozetřeme a na ni stejným způsobem aplikujeme malinovou hmotu.
Těsto 3: Kakao s vodou smícháme a přidáme zbylé suroviny. Mícháme na 2. rychlostní stupeň po dobu 3 minut. Hmotu nalijeme do ráfku na ořechovou a malinovou hmotu. Pečeme při 170-180°C 30-35 min.
Suroviny na plech 60x20 cm.
Teplota skladování 1-25°C, po otevření skladovat na chladném místě.
Složení výrobku:Maliny - kusové ovoce 45%, cukr, glukózo-fruktózový sirup, kyselina E330, želírující látka E440(i), voda
Parametr | Popis |
---|---|
Váha | 4000 g |
Průměrné výživové hodnoty ve 100 g
Energetická hodnota | 1106 kJ |
Energetická hodnota | 263 kcal |
Tuky | 0.63 g |
- z toho nasycené mastné kyseliny | 0.05 g |
Sacharidy | 61.98 g |
- z toho cukry | 58.22 g |
Bílkoviny | 0.63 g |
Vlákniny | 2.09 g |
Sůl | 0.01 g |