Mandlový marcipán je určen pro potahování dortů a pro modelování tvarů a postaviček, pro vypichování tvarů a další tvarování. Marcipánovou hmotu můžete obarvovat všemi druhy potravinářských barev. Marcipán můžete zesvětlovat bělobou. Marcipán můžete použít i při pečení. Můžete ho nastrouhat a ochutit jím těsta. Dále z něj můžete vytvořit marcipánovou strouhanku, když k 70 g marcipánu přimícháte 15 g másla a 50 g hrubé mouky. Dále můžete marcipán použít do ovocných knedlíků. Místo pecky v meruňce nebo švestce vyplníte kuličkou marcipánu. Z marcipánu můžete také vyrábět náplň do pralinek. Marcipán nastrouhejte do hrnce, přilijte trochu smetany a rozpusťte. Před potahováním či modelováním hmotu důkladně propracujte. Pro potahování dortu vyválejte plát tenký asi 0,3 – 0,5cm. Během vyvalování plát podsypávejte moučkovým cukrem. Při přenášení na dort si pomozte dlouhou trubkou, na kterou plát omotáte. K uhlazování dortů používejte žehličky a uhlazovátka. Pro vytvoření zajímavých efektů by se vám mohly hodit různé kostice. Pro blyštivé a barevné efekty na povrchu můžete použít pudrové barvy například s perleťovými efekty nebo fixy a tekuté a gelové barvy. Modelované postavičky můžete spojovat jedlým lepidlem nebo domácí směsí z bílku a moučkového cukru.
Pravý marcipán určený pro modelování, potahování nebo dekoraci cukrářských výrobků za studena, obsahuje 50% mandlové hmoty. Baleno po 1 kg.
Pravý marcipán (mandlové těsto s podílem 50 : 50 blanšírovaných mandlí - v celkovém objemu tak je min. 25% mandlí.). Vyroben z jemně mletých mandlí a cukru. Marcipán je určen zejména k potahování dortů a zákusků, pro modelování nebo dekoraci cukrářských výrobků, k výrobě marcipánových figurek a jako náplň do čokoládových pralinek. Marcipán lze dobře barvit.
Připraveno k použití, optimální pracovní teplota 21°C. Skladujte v chladu do 20°C .
Alergeny: mandle
Výživová hodnota ve 100 g výrobku:
- Energetická hodnota 1796 kJ/430 kcal
- Tuky 20,1 g
-
- z toho nasycené 2,2 g
- Sacharidy 51,9 g
-
- cukry 48,8 g
- Vláknina 4,0 g
- Proteiny 8,6 g
- Soli 0,0 g
Složení: cukr (56,5%), mandle (27%), voda (5%), stabilizátor sorbitol (5%), glukózový sirup (3,5%), invertní cukrový sirup (3%), invertasa (0,07%)
OGM: nepochází z geneticky upravených surovin
Alergeny: suché skořápkové plody- mandle
Výrobek vyráběn v závodě, který zpracovává mléko a jeho deriváty, soju a její
deriváty, obiloviny obsahující lepek, suché skořápkové plody.
Parametr | Popis |
---|---|
Váha | 1000 g |
Barva | Slonová kost |
Materiál | Marcipán |