Přírodní marcipán 1:1
Mandlový marcipán je určen pro potahování dortů a pro modelování tvarů a postaviček, pro vypichování tvarů a další tvarování. Marcipánovou hmotu můžete obarvovat všemi druhy potravinářských barev. Marcipán můžete zesvětlovat bělobou. Marcipán můžete použít i při pečení. Můžete ho nastrouhat a ochutit jím těsta. Dále z něj můžete vytvořit marcipánovou strouhanku, když k 70 g marcipánu přimícháte 15 g másla a 50 g hrubé mouky. Dále můžete marcipán použít do ovocných knedlíků. Místo pecky v meruňce nebo švestce vyplníte kuličkou marcipánu. Z marcipánu můžete také vyrábět náplň do pralinek. Marcipán nastrouhejte do hrnce, přilijte trochu smetany a rozpusťte. Před potahováním či modelováním hmotu důkladně propracujte. Pro potahování dortu vyválejte plát tenký asi 0,3 – 0,5cm. Během vyvalování plát podsypávejte moučkovým cukrem. Při přenášení na dort si pomozte dlouhou trubkou, na kterou plát omotáte. K uhlazování dortů používejte žehličky a uhlazovátka. Pro vytvoření zajímavých efektů by se vám mohly hodit různé kostice. Pro blyštivé a barevné efekty na povrchu můžete použít pudrové barvy například s perleťovými efekty nebo fixy a tekuté a gelové barvy. Modelované postavičky můžete spojovat jedlým lepidlem nebo domácí směsí z bílku a moučkového cukru.
Vynikající marcipán je vhodný k vyvalování, na modelování a potahování. Je velice chutný a pružný a velmi dobře se s ním pracuje.
Pokud chcete marcipán použít na potažení kulatého dortu o průměru cca 25 cm, nebo čtvercový o délce 20 cm, budete potřebovat dvě balení, tj, 0,5 kg marcipánové hmoty. Před nanášením je třeba dobře prohníst a následně rovnoměrně rozválet válečkem na tenké vrstvě moučkového či podsypového cukru.
Chuť marcipánu je zcela přirozeně mandlová bez přídavku látek zvýrazňující chuť či mandlových aroma. Jedná se o pravý mandlový marcipán bez geneticky upravených surovin a bez různých náhražek (sušené mléko, sója, lecitin, atd.).
Hmotnost: 250 g.
Složení: Složení: cukr, mandle (36%), voda, udržovač vlhkosti sorbit (z pšenice), invertní cukrový sirup, glukózový sirup, udržovač vlhkosti invertáze.
Alergeny: Může obsahovat stopy sóji, mléka, vajec, mandle, lepek.
Uchovávejte v chladu a ve tmě.
Parametr | Popis |
---|---|
Váha | 250 g |
Barva | Slonová kost |
Materiál | Marcipán |
Země původu | Česká republika |
Alergeny
Alergeny (vč. možné křížové kontaminace) | Skořápkové plody (mandle, ořechy), Vejce |
Průměrné výživové hodnoty ve 100 g
Energetická hodnota | 1900 kJ |
Energetická hodnota | 453 kcal |
Tuky | 19.3 g |
- z toho nasycené mastné kyseliny | 1.6 g |
Sacharidy | 59.4 g |
- z toho cukry | 56 g |
Bílkoviny | 8.7 g |
Vlákniny | 3.3 g |
Sůl | 0.04 g |
Vitamin E | 9.1 mg |