Formičku na tvarování použijeme všude tam, kde si nejsme 100% jisti, že bychom požadovaný tvar dokázali vymodelovat sami. Formička se snadno používá. Pro optimální výsledek dobře propracujte hmotu - marcipán, modelovací nebo potahovací hmotu. Samotnou formičku můžete pro snazší vyklepnutí poprášit například moučkovým nebo speciálním podsypovým cukrem. Na jemné poprášení lze použít také kukuřičný či bramborový škrob. Pozor, používáte-li probarvenou hmotu nebo marcipán, bílý cukr by vám mohl zanechat ve hmotě stopy. Hmotu do tvarovače zatlačte podobně jako když vykrajujete o vánocích cukrová - to máte-li hmotu vyválenou na výšku formičky. Hmotu také můžete do formičky vtlačit a zahladit stěrkou, válečkem nebo cukrářským hladítkem.
TIP: Jestliže vložíte formičku na chvilku do mrazáku, hmota uvnitř ztuhne a půjde ještě lépe vyklepnout. Pomoci si můžete také jehlou.
Před prvním použitím vypichovače důkladně omyjte.
Rozměry:
- 6 x 3,5 cm
- 4 x 2,5 cm
Parametr | Popis |
---|---|
Váha | 50 g |