Mandlový marcipán červené barvy je určen především pro modelování tvarů a postaviček, pro vypichování tvarů a další modelování. Marcipánovou hmotu můžete dále obarvovat všemi druhy potravinářských barev, zesvětlit naopak můžete bělobou. Červená barva je vhodná pro dekorování slavnostních i veselých dortů, cupcakes a zákusků pro děti i dospělé. Můžete ho použít pro modelování některých kousků ovoce, jako jsou jahody, třešně a jablka. Hodí se i na modelování květin, korálků, mašlí, a dalších ozdob. Červenou barvu využijete i při dekorování romantických dortů. Tvarovat můžete například srdíčka a další motivy. Modelované tvary můžete spojovat jedlým lepidlem nebo domácí směsí z bílku a moučkového cukru. Pro vytvoření zajímavých efektů na modelovaných tvarech by se vám mohly hodit různé kostice. Pro blyštivé a barevné efekty na povrchu můžete použít pudrové barvy například s perleťovými efekty nebo fixy a tekuté a gelové barvy. Modelované postavičky můžete spojovat jedlým lepidlem nebo domácí směsí z bílku a moučkového cukru.
Pravý marcipán v naší nabídce je vyráběn v Německu podle původní receptury. Při výrobě tradičního marcipánu jsou používány výhradně výběrové mandle, které jsou pak základem jeho skvělé chuti. Pro cukráře je důležité, nejen to, že bude chutnat, ale zejména pro jeho vynikající vlastnosti pro další zpracování a modelování.
Marcipánové figurky, které prodáváme v našem eshopu, jsou vyrobeny právě z tohoto marcipánu.
Balení marcipánu prodáváme po 100 gramech zabalené do folie ve válečku.
Barvený marcipán neobsahuje barviva E102, E104, E110, E122, E124, E129. Tyto látky mohou nepříznivě ovlivňovat činnost a pozornost dětí. Je samozřejmě také bez geneticky upravených surovin, umělých přísad a náhražek typu sušeného mléka, lecitinu a sóji.
Složení: Cukr, mandle 36%, voda, cukrový sirup, glukóza, sorbit, alkohol, invertáze, barvina: karmín, ryboflavin.
Skladovat v chladu a suchu, chránit před přímým sluncem.
Parametr | Popis |
---|---|
Váha | 100 g |
Barva | Červená |
Materiál | Marcipán |
Země původu | Česká republika |
Alergeny
Alergeny (vč. možné křížové kontaminace) | Skořápkové plody (mandle, ořechy), Vejce |
Průměrné výživové hodnoty ve 100 g
Energetická hodnota | 1900 kJ |
Energetická hodnota | 453 kcal |
Tuky | 19.3 g |
- z toho nasycené mastné kyseliny | 1.6 g |
Sacharidy | 59.4 g |
- z toho cukry | 56 g |
Bílkoviny | 8.7 g |
Vlákniny | 3.3 g |
Sůl | 0.04 g |
Vitamin E | 9.1 mg |
Stravovací požadavky, diety, omezení
Výrobce deklaruje | Neobsahuje AZO barviva (AZO free) |