Mléčná směs na výrobu náplně do medových řezů - základ 500g směsi, které spojíte s převařenou vodou 175 g o teplotě cca 40°C, 360 g invertního cukru, suroviny promícháte do hladké konzistence,přidáte 200 g tuku netřeba našlehat, raději spojit na nižším stupni. Do první poloviny krému přidáte med, do druhé části přidáte karamel.
V originálním receptu zašleháváte med do základní hmoty a pak oddělíte polovinu, kterou šleháte s karamelem. Zde záleží jak sladkou náplň snesete. ( dle chuti )
Toto množství směsi vystačí k naplnění korpusů vyrobených z 1 kg směsi sandra medovník (4 pláty rozetřené na celou plochu plechu). Povrch moučníku posypejte rozdrobenou směsí z okrajů korpusů a sekaných vlašských ořechů. Hmotnost 500g
Složení: Sušené mléko, rostlinný olej (palmový), cukr, glukózový sirup, modifikovaný bramborový škrob (E1414), sušená
syrovátka, rostlinný tuk (plně ztužený kokosový), zahušťovadlo (E401), emulgátor (E472a), aroma.
Průměrné výživové hodnoty ve 100 g výrobku:
Energetická hodnota: 2138 kJ (512 kcal)
Tuky: 29,1 g
z toho nasyc.mastné kyseliny: 24,8 g
Sacharidy: 55,3 g
z toho cukry: 39,2 g
Vláknina: 0,8 g
Bílkoviny: 7,3 g
Sůl: 1,3 g
Parametr | Popis |
---|---|
Váha | 500 g |
Alergeny
Alergeny (vč. možné křížové kontaminace) | Mléko |
Průměrné výživové hodnoty ve 100 g
Energetická hodnota | 2138 kJ |
Energetická hodnota | 512 kcal |
Tuky | 29.1 g |
- z toho nasycené mastné kyseliny | 24.8 g |
Sacharidy | 55.3 g |
- z toho cukry | 39.2 g |
Bílkoviny | 7.3 g |
Vlákniny | 0.8 g |
Sůl | 1.3 g |