Výborně rozpustný ve vodě, vyznačuje se vysokou sladivostí. Používá se při přípravě kynutých těst, dortových korpusů a piškotů (podporuje proces kynutí, zvyšuje měkkost a trvanlivost finálních výrobků).
Je nezbytný při přípravě tureckého medu. Má obvykle vyšší sladivost než klasický cukrový sirup. Tekutý cukr obsahuje zpravidla jako hlavní složky glukózu a fruktózu.
Skladovaný při teplotách pod 12 °C má tendenci krystalizovat.
| Parametr | Popis |
|---|---|
| Váha | 1000 g |
CZ

Black Friday 2025
Cukrářské potřeby
Cukrářské suroviny, ingredience, potraviny
Potřeby na pečení
Zmrzliny
Stolování
Kuchyňské potřeby
Domácí potřeby
Oslavy a party dekorace
Papírnictví
Poukazy
Zdraví a krása
Podle téma


