Mandlový marcipán je určen pro potahování dortů a pro modelování tvarů a postaviček, pro vypichování tvarů a další tvarování. Marcipánovou hmotu můžete obarvovat všemi druhy potravinářských barev. Marcipán můžete zesvětlovat bělobou. Marcipán můžete použít i při pečení. Můžete ho nastrouhat a ochutit jím těsta. Dále z něj můžete vytvořit marcipánovou strouhanku, když k 70 g marcipánu přimícháte 15 g másla a 50 g hrubé mouky. Dále můžete marcipán použít do ovocných knedlíků. Místo pecky v meruňce nebo švestce vyplníte kuličkou marcipánu. Z marcipánu můžete také vyrábět náplň do pralinek. Marcipán nastrouhejte do hrnce, přilijte trochu smetany a rozpusťte. Před potahováním či modelováním hmotu důkladně propracujte. Pro potahování dortu vyválejte plát tenký asi 0,3 – 0,5 cm. Během vyvalování plát podsypávejte moučkovým cukrem. Při přenášení na dort si pomozte dlouhou trubkou, na kterou plát omotáte. K uhlazování dortů používejte žehličky a uhlazovátka. Pro vytvoření zajímavých efektů by se vám mohly hodit různé kostice. Pro blyštivé a barevné efekty na povrchu můžete použít pudrové barvy například s perleťovými efekty nebo fixy a tekuté a gelové barvy. Modelované postavičky můžete spojovat jedlým lepidlem nebo domácí směsí z bílku a moučkového cukru.
Mandle v poměru 25%. Jedná se o světlejší i pevnější marcipán vhodný na potahování i modelování. Další zpevnění docílíte zapracováním dalšího jemného moučkového cukru.
Holandský marcipán určený pro modelování, potahování nebo dekoraci cukrářských výrobků za studena.
Vyroben z jemně mletých mandlí a cukru. Marcipán je určen zejména k potahování dortů a zákusků, pro modelování nebo dekoraci cukrářských výrobků, k výrobě marcipánových figurek a jako náplň do čokoládových pralinek. Marcipán lze dobře barvit.
Optimální pracovní teplota 21 st.
Alergeny: mandle
Hmotnost 500 g
Výrobky se skladují u dodavatele i zákazníka v suchých s čistých prostorách, dobře větraných, teplota 1 - 20 ° C, relativní vlhkost 0 - 75 %.
Složení výrobku:Cukr, mandle, sorbitol, karboxymethylcelulóza, intavenoza, kyselina citronová, invertáza. Vyrobeno v Holandsku
Parametr | Popis |
---|---|
Váha | 500 g |
Barva | Slonová kost |
Materiál | Marcipán |
Alergeny
Alergeny (vč. možné křížové kontaminace) | Skořápkové plody (mandle, ořechy) |
Průměrné výživové hodnoty ve 100 g
Energetická hodnota | 1725 kJ |
Energetická hodnota | 413 kcal |
Tuky | 10.6 g |
- z toho nasycené mastné kyseliny | 1.1 g |
Sacharidy | 77.2 g |
- z toho cukry | 72.1 g |
Bílkoviny | 4 g |
Vlákniny | 2.2 g |