Pod obchodním názvem Aranka roll se skrývá vychytaná směs na výrobu jádrových trubiček nebo je také znáte pod názvem griliášové. Díky jednoduché receptuře je odstraněna komplikovaná příprava jádrové hmoty a dochází tímn k významné úspoře času, energie a práce. Výroba je bezpečná a nehrozí popálení při stáčení horkých korpusů. Tato směs se dá s úspěchem použít nejen na výrobu jádrových trubiček, ale i kornoutků, košíčků, šátečků a jiných tvarů. Vypracované těsto se vyvaluje na velmi tenounký plát z kterého vykrajujeme potřebné tvary, které stáčíme na kovové trubičky, kornoutky a pod.
Griliášová, griliážová, jádrová – to všechno jsou synonyma používající se pro jeden typ výrobku. Krajově se setkáváme nejen s odlišnými názvy, ale také i různými příchutěmi. Často se vyrábějí podle rozdílných receptur, tvarují dle fantazie a to nejen do trubiček. Také náplní se používá celá řada. Aranka Roll je připravena tak, aby umožnila zjednodušit výrobu všech tvarů a hlavně odstranila časté trampoty s nevyrovnanou jakostí arašídové drti.
Aranku Roll lze charakterizovat následovně:
- Díky jednoduché receptuře je odstraněna komplikovaná příprava jádrové hmoty.
- Odpadá zjemňování jádrové hmoty.
- Dochází k významné úspoře času, energie a lidské práce při výrobě.
- Výroba je bezpečná, nehrozí popálení při stáčení horkých korpusů.
- Díky zajištění vyrovnané kvality vstupních surovin odpadají problémy se vstupní kontrolou jader.
- Má široké spektrum využití pro výrobu trubiček, košíčků, vlnek, šátečků a dalších tvarů.
Dávkování: 500 g směs Aranka, 100 g margarín, 50 g voda.
Předem změklý margarín a ostatní suroviny smícháme a vypracujeme hladkou hmotu. Před dalším použitím necháme 1 hodinu odležet v chladnu. Pečeme při 190°C cca po dobu 12-15 minut - pokud chcete dosáhnout trubičky typu griliášové, musíte těsto upéct do tmavé hnědé barvy. Při světlém upečení docílíte klasické trubičky, které je brzy měkká.
Hmotnost dodávané směsi je 500 g z které vyrobíte cca 30 ks trubiček o délce 10 cm a průměru 15 mm
Doporučený technologický postup základní hmoty pro výrobu trubiček od výrobce:
Všechny suroviny smícháme a vypracujeme v hladké těsto, které necháme odležet cca 2 hodiny. Před použitím těsto důkladně propracujeme a rozválíme na velmi tenký plát, který rozkrájíme na obdélníky o rozměru 8 x 9 cm (1 ks = 15 g). Obdélníky stáčíme na kovová tvořítka (trubičky), výrobky umístíme spojem na plech s pečícím papírem a lehce přitlačíme. Pečeme při teplotě 190 °C po dobu 12 - 15 minut s otevřeným odtahem páry (parametry pro elektrickou sázecí pec). Ze stejné receptury lze tvarovat i košíčky a jiné tvary.
Složení výrobku:
Cukr, pšeničná mouka, pražená arašídová drť, sójové vločky, rýžová mouka, pšeničný škrob, sušená syrovátka, sušený vaječný bílek, sójová mouka, cizrnová mouka, rostlinný olej (plně ztužený kokosový), stabilizátor (E415), emulgátor (E471, E472a, E472b, E477), sušené mléko, barvivo (E150c, E160a), glukózový sirup, karobová mouka, sůl.
Parametr | Popis |
---|---|
Váha | 500 g |
Alergeny
Alergeny (vč. možné křížové kontaminace) | Mléko, Obiloviny obsahující lepek, Podzemnice olejná (arašídy), Skořápkové plody (mandle, ořechy), Sójové boby (sója), Vejce |
Průměrné výživové hodnoty ve 100 g
Energetická hodnota | 1697 kJ |
Energetická hodnota | 406 kcal |
Tuky | 8.8 g |
- z toho nasycené mastné kyseliny | 1.8 g |
Sacharidy | 71 g |
- z toho cukry | 40.3 g |
Bílkoviny | 10.7 g |
Vlákniny | 3.3 g |