Formičky vám pomohou k vytvoření pravidelných stejně velkých rohlíčků z křehkých těst. Před vyložením těstem formičku vytřete máslem. Do formičky natlačte těsto. Chcete-li docílit klasických neplněných rohlíčků, vytlačte těsto zarovnané s hranami formičky. Pokud těsto protlačíte pouze do stran, vytvoříte jemnou prohlubeň, díky které můžete rohlíčky plnit krémy a slepovat. Slepené rohlíčky můžete přelívat čokoládou nebo rumovou polevou.
Vyklápěcí formičky ve tvaru rohlíčku (střední) - sada obsahuje 20 ks. Vyrobeno z pocínovaného plechu.
Délka cca 7 cm a hloubka cca 0,8 cm
Recept na vanilkové rohlíčky
- 26 dkg hladké mouky
- 20 dkg másla
- 10 dkg mletého cukru
- 10 dkg mletých lískových oříšků
- 1 žloutek,
- vanilkový cukr.
Těsto zpracujeme a alespoň na hodinu necháme odpočinout v lednici. Pak vytvarujeme rohlíčky, ideálně pomocí vyklápěcí formičky. Pak klademe na tukem vymazaný či pečícím papírem vyložený plech. Z této dávky by mělo být 2,5 plechu cukroví. Pečeme pomalu, aby se nám oříšky v cukroví nepřipálily, byly by pak hořké. Ještě horké, upečené rohlíčky obalujeme v moučkovém cukru smíchaném s cukrem vanilkovým. Uložíme do krabice na chladné místo.
Parametr | Popis |
---|---|
Váha | 100 g |
Materiál | Kov |