Ochucující pasta pro zmrzliny, krémy a ganache
Vysoce koncentrovaná a plná chuti, tato ochucující pasta je vyrobena z nejkvalitnějších surovin, díky kterým vaše dezerty nejen skvěle chutnají, ale i vypadají. Ideální pro milovníky lahodných sladkostí, kteří hledají autentický gurmánský zážitek. Tato pasta je perfektní pro všechny, kdo chtějí přidat unikátní a nezapomenutelnou chuť do svých dezertů, bez nutnosti složitého mixování nebo přípravy. Přidejte tuto pastu do svého nákupního košíku a přeměňte každé kousnutí na sladký zážitek!
Vlastnosti
- Intenzivní chuť v každé kapce
- Kvalitní suroviny zaručují dokonalou chuť vašich dezertů
- Excelentní volba pro zmrzliny, krémy, ganache a moussy
Jak se dávkuje?
Použijte cca 50 g pasty na 1kg zmrzlinového základu, krému nebo těsta.
Yuzu (Citrus × junos)
Yuzu je citrusové ovoce a rostlina pocházející z východní Asie, patřící do rodiny Rutaceae. Bylo hlavně pěstováno ve východní Asii, ale v poslední době se začalo pěstovat i v zemích jako Nový Zéland, Austrálie, Španělsko, Itálie a Francie. Někdy jej najdete také pod jmény: Junos, Siebold, Yu.Tanaka.
Plod se podobá se žluté klementince s nerovným povrchem, může být žlutý nebo zelený podle stupně zralosti. Má průměr 5.5 až 7.5 cm, může být ale velký jako běžný grep (až 10 cm). Yuzu tvoří vzpřímený keř nebo malý strom, často s velkými trny. Listy jsou výrazné s velkými, listovitými řapíky a silnou vůní. Yuzu má svůj původ v centrální Číně a oblasti Tibetu. Do Japonska a Koreje bylo zavlečeno v době dynastie Tang a stále se tam pěstuje. Je poměrně odolné vůči mrazu díky svému předku, Ichang papedě, a může růst v oblastech s zimami až do -7 °C. V Japonsku se pěstuje také okrasná verze yuzu zvaná hana yuzu (花柚子, "květinový yuzu") pro její květy. Další odrůda, yuko, je sladká a v Japonsku téměř vyhynula v 70. a 80. letech.
Ačkoliv se yuzu zřídka konzumuje jako ovoce, je běžnou ingrediencí v asijské kuchyni, kde se používá kůra a šťáva podobně jako citrony v jiných kuchyních. V Koreji je yuzu oblíbené pro výrobu yuja-cheong (marmeláda) a yuja-cha (čaj).
Yuzu je také známé pro svou charakteristickou silnou vůni a olej z jeho kůry se používá jako parfém. V Japonsku je zvykem se koupat s yuzu během zimního slunovratu, což je považováno za ochranu proti nachlazení a pro uvolnění těla i mysli.
Skladování při + 2 °C - + 6 °C.
Složení výrobku:Cukr, yuzu, ovocný extrakt, zahušťovadla: pektin E440, E407 karagenan, esenciální olej, kyselina citronová E330, barviva: karamel E150d, * tartrazin E102, konzervační látka: sorban draselný E202.
Parametr | Popis |
---|---|
Váha | 110 g |
Průměrné výživové hodnoty ve 100 g
Energetická hodnota | 1152 kJ |
Energetická hodnota | 262 kcal |
Tuky | 0.5 g |
- z toho nasycené mastné kyseliny | 0.1 g |
Sacharidy | 65 g |
- z toho cukry | 59 g |
Bílkoviny | 0.5 g |
Sůl | 0.33 g |