Potahovací hmotu pečlivě zpracujte, aby měla polotuhou konzistenci. Rozválejte ji válečkem, pokud se lepí, můžete podsypat jemným moučkovým cukrem nebo škrobem. Celková hmota by měla být cca 0,2 – 0,5 cm silná. Pokud budete potahovat kruh, velikost rozválené hmoty by měla být stejná, jako bude průměr dortu + dvakrát výška dortu + cca 1/3 výšky dortu. Čím větší bude, tím lépe se bude hladit a zamezíte tak vzniku varhánků na bocích dortu.
Rozválenou hmotu zvedněte např. pomocí válečku nebo obou rukou a položte ji souměrně na korpus dortu. Hlaďte hladítkem opatrně od středu k okrajům, tak, aby se ven dostaly případné vzduchové bubliny. Pokud i tak nějaké zůstanou, propíchnete je špendlíkem a zahlaďte rukou a hladítkem. Až bude vrchní plocha rovná a bez bublinek, začnete hladit okraje. Nejdříve dlaněmi, poté hladítkem. Postupujte shora dolů. Dole u stolu, kde má hmota tendenci se vlnit a dělat zmiňované varhánky ji můžete rukou trochu potáhnout, čímž dojde k jejich napnutí a srovnání faldů. Pro ostrý horní hranu použijte dvě hladítka proti sobě v pravoúhlém postavení.
Na závěr oříznete přebytečnou hmotu nožíkem či rádélkem, zbytek hmot můžete využít na ozdoby nebo později (pečlivě ji zabalte do igelitu, aby neosychala, a uložte např. do lednice nebo chladnější spíže). Dort ještě můžete na závěr opatrně dočistit hladítkem.
Hladítko před prvním použitím pečlivě omyjte vodou a saponátem. Opláchněte a osušte.
Materiál: plast
Rozměry: 15x8x2 cm
Barva: různé (bílá, krémová, žlutá, zasíláme dle momentálního naskladnění).
Parametr | Popis |
---|---|
Váha | 52 g |
Materiál | Plast |