Čokoládový výrobek vynikající kvality, 70% kakaa, vhodná též k výrobě modelovací čokolády, na korpusy čokoládových pralinek. Hmotnost 250 g, malé pecičky.
Složení: kakaová hmota, cukr, kakaový prášek se sníž. obsh. tuku, sojový lecitin, přírodní vanilkové aroma. Může obsahovat mléko.
Nutriční hodnoty na 100 g výrobku:
- energie 2255 kJ/539 kcal
- tuky 29 g
- z toho: nasycené 28 g
- sacharidy 31 g
- z toho cukry 26 g
- proteiny 8,8 g
- sůl 0,02 g
1. Zahřívání (Heating):
Čokoládu je třeba zahřát na teplotu 45–50 °C (113–122 °F).
2. Krystalizační křivka (Crystallization Curve):
Teplotu čokolády snížit na 27 °C (80.6 °F), poté ji znovu zvýšit na 31–32 °C (87.8–89.6 °F).
Pro správnou krystalizaci je třeba dodržet tento postup.
3. Chlazení (Cooling) a práce s čokoládou:
Odlévání forem (Moulding): Teplota čokolády při formování by měla být 12 °C (53.6 °F), místnost by měla mít teplotu 8 °C (46.4 °F).
Polévání a máčení (Enrobing): Teplota čokolády by měla být 18 °C (64.4 °F), místnost by měla mít teplotu 14 °C (57.2 °F).
Poslední část se týká skladování, které doporučuje udržovat čokoládu při teplotě mezi 12–20 °C (48–68 °F).
Upozornění: V případě vysokých teplot (25°C a více) se může expedice výrobků podléhajících teplotní zkáze opozdit. V případě objednávky prosím tedy počítejte, že může být expedice pozdržena do doby, kdy toto umožní povětrnostní a teplotní podmínky. V případě požadavků na dřívejší expedici nebo upřesnění nás prosím kontaktujte mailem nebo chatem vpravo dole na stránce.
Parametr | Popis |
---|---|
Váha | 250 g |