Sypkou směs na mléčný marcipán je třeba propracovat s dalšími surovinami. Na 1 kg je třeba přidat 150 – 160 ml vody, 50 g 100% změklého tuku. Po propracování je třeba nechat hmotu 3 hodiny odležet. Poté je hmota připravená k potahování dortů a cupcakes. Je pružná a dobře tvarovatelná. Z hmoty lze vypichovat i drobné tvary, krajky a modelovat postavičky. Pro přilepování tvarů a postaviček lze použít jedlé lepidlo. Pro zhutnění hmoty pro tvarování tenkých tvarů můžete použít prášek Tylo. Nevyužitou hmotu můžete uchovat pro další zpracování. Pevně zabalená v potravinářské fólii bez přístupu vzduchu vydrží vláčná a pružná několik dní. Černou barvu využijete při tvoření strašidelných halloweenských dortů. Dále se tato barva hodí pro dotváření automobilových motivů apod.
Sypká směs vhodná k výrobě hmoty na potahování a modelování v černé barvě. Určenou pouze pro další zpracování.
Doporučené dávkování: Montana 1000g + pitná voda 150 - 170g + 100% tuk 50g.
Vlastnosti potahovací hmoty Montana:
- kompletní směs znamenající velmi jednoduchou a rychlou přípravu,
- odpadá zdlouhavá doba navažování surovin,
- po zamíchání nevysychá a při dlouhodobějším skladování je možné zpracování až po dobu několika dní,
- zachovává si vláčnosti po přídavku kakaového prášku,
- při zpracování je velmi plastická a homogenní,
- příjemně voní a přirozeně chutná.
Použití potahovací hmoty Montana:
- drobné modelované výrobky pro děti,
- oblíbená bohatá květinová dekorace slavnostních dortů,
- drobné ozdoby dezertů, řezů, rautových výrobků apod.,
- celoplošné potahování dortů nebo dezertů,
- různorodé využití do kolekcí čajového pečiva,
- atraktivní dekorativní výrobky
Jak si doma vyrobit vlastní potahovací nebo modelovací hmotu Montana?
Modelovací hmota základní: do kotlíku šlehacího stroje si nadávkujeme Montanu, vodu a 100 % tuk, který je predem zmeklý. Suroviny mícháme protínackou pri nejpomalejší rychlosti do homogenní a polotuhé konzistence. Po vyjmutí z kotlíku uložíme do pevnejší fólie a necháme odležet pri provozní teplotě.
Poznámka: mužeme pohybovat s dávkou vody 150 – 170 g, záleží na dalším použití hmoty. Montanu je možné také zpracovávat po vymíchání a odležení cca 1 hodiny, v tomto prípade dávka vody musí být pouze 140 g.
Z žádné jiné smesi nevytvoríte tak jednoduchým postupem tolik variací ruzných atraktivních výrobku pro všechny príležitosti. Není to zázrak, je to Montana…
Skladujte v suchých, dobře větraných prostorách max 25 st C, vždy uzavřené.
Hmotnost 1 kg
Video: Podívejte se na to, jak se s Montanou pracuje (ukázka bílé hmoty)
Parametr | Popis |
---|---|
Váha | 1000 g |
Barva | Černá |
Party téma | Krteček, Mickey a Minnie Mouse |