Jednoduchá forma na 15 kusů kulatých lízátek z různých surovin se velmi snadno používá i udržuje. Materiál, z kterého je vyrobena, zaručuje její dlouhou životnost.
Cake pops – pečená lízátka jsou velmi oblíbená hlavně v Anglii a Americe. Je to taková sladká tečka při různých příležitostech, hlavně oslavách. Dělá se mnoho variant, podle příležitosti použití. Mají různé názvy, jako např. dortové kuličky v čokoládě, dortové kuličky nebo lízátkové dorty.
Tato pečená lízátka potěší hlavně děti, určitě budou rády pomáhat s jejich výrobou, hlavně zdobením. Vhodně naaranžované se hodí na různé oslavy a to nejen ty dětské. Pokud se lízátka jednotlivě zabalí např. do kousku celofánu a převážou mašličkou, můžou sloužit i jako dárky pro malé kamarády našich dětí do školy nebo školky, nebo jako odměna při různých hrách a soutěžích.
Tato forma se musí před naplněním těstem lehce přetřít olejem a poprášit polohrubou moukou, a to oba dva díly. Případný přebytečný olej se vysaje papírovým ubrouskem. Těsto se vkládá lžící nebo pomocí sáčku s ustřihnutým růžkem do spodního dílu. Pak se přiklopí horním dílem s otvory a vkládá se na pečícím plechu do vyhřáté trouby. Orientační doba pečení je 12 -15 minut při teplotě cca 170°C. Po upečení nechám formu malou chvilku zchladnout a kuličky opatrně vyjmu a nechám je vychladnout na mřížce. Pak do nich vložím špejle, z jedné strany malinko ponořené do rozpuštěné čokolády, která po vychladnutí špejli trochu zafixuje. Následuje potření celého povrchu rozpuštěnou čokoládou a to za pomocí štětce nebo silikonové mašlovačky. Čokoláda se může použít jakákoliv, mléčná, bílá, hořká, jak kdo má rád. Ihned obalím buď v nastrouhaných mandlích, můžou se použít i ořechy, kokos, nesolené arašídy, griliáš, jemně nastrouhaný kokosový suk nebo různé kupované ozdůbky jako čokoládová rýže, barevné kuličky apod.