Jak mandle využijeme?
Mandle se přidávají hlavně při pečení cukroví, pečiva jako je vánočka, také se hodí do salátů a dezertů. Samotné mandle doporučujeme jíst i třeba jen tak jako zdravou svačinu a velmi vhodná kombinace je například i s vínem. Z mandlí lze vyrobit marcipán nebo dokonce domácí mandlové mléko plné vitamínů a minerálů.
Složení a benefity mandlí
Hrst mandlí se doporučuje konzumovat každý den. Dodávají tělu energii a vitalitu. Obsahují velké množství prospěšných látek, jako jsou vitamíny a minerály jako je hořčík, fosfor, zinek, vitamín E, mangan, riboflavin.
Složení: mandle 100%
Parametr | Popis |
---|---|
Váha | 500 g |
Alergeny
Alergeny (vč. možné křížové kontaminace) | Skořápkové plody (mandle, ořechy) |
Průměrné výživové hodnoty ve 100 g
Energetická hodnota | 2466 kJ |
Energetická hodnota | 590 kcal |
Tuky | 52.52 g |
- z toho nasycené mastné kyseliny | 3.95 g |
Sacharidy | 18.67 g |
- z toho cukry | 4.63 g |
Bílkoviny | 21.4 g |
Vlákniny | 9.9 g |
Sůl | 0.04 g |
Stravovací požadavky, diety, omezení
Výrobce deklaruje | Bez geneticky modifikovaných surovin (GMO free), Bez konzervantů, Bezlepkový výrobek - neobsahuje lepek (Gluten free) |