Snadno tvarovatelná bílá hmota K2 se hodí k potahování dortů, k vyřezávání ozdobných tvarů (písmen, květin, ornamentů) i k modelování postaviček. Hmotou můžete potahovat nejenom dorty, ale i cupcakes a zároveň vytvářet drobné ozdoby navrch. Hmotu slepíte jedlým lepidlem, královskou glazurou anebo si lze připravit vlastní spojovací hmotu z bílku, moučkového cukru a kapky vody. Hmota snadno dobarvíte, nejlépe gelovými barvami. Po obarvení zabalte hmotu do potravinářské fólie a nechte ztuhnout asi 15-30 minut podle množství.
Před manipulací je třeba hmotu propracovat v rukách, aby získala pružnost. Poté ji vyválejte na hladké podložce na velký plát, hodí se vám k tomu silikonová podložka. Během vyvalování podsypávejte plát moučkovým cukrem, aby se nepřichytil. Pokud se hmota příliš zahřeje, změkne a je třeba jí nechat chvíli stát o pokojové teplotě (nebo na chvilinku do ledničky), aby získala větší tuhost. Po tuto dobu mějte fólii pevně zabalenou v potravinářské fólii.
Možné nahřát nad páru na požadovanou hustotu (při teplotě 33-40 st C) a přidání vody 0,2%.
Uschovejte v chladu od 5 do 25 st.
Složení výrobku:Práškový cukr, glukózový cukr, rostlinný tuk, voda, mandlové aroma, agar-agar E406, barvivo E171, konzervant E202.
Parametr | Popis |
---|---|
Váha | 5000 g |
Průměrné výživové hodnoty ve 100 g
Energetická hodnota | 1853 kJ |
Energetická hodnota | 438.9 kcal |
Tuky | 9.93 g |
- z toho nasycené mastné kyseliny | 8.94 g |
Sacharidy | 87.29 g |
- z toho cukry | 64.2 g |
Bílkoviny | <0,10 g |
Vlákniny | <0,40 g |
Sůl | 0.00825 g |
Stravovací požadavky, diety, omezení
Výrobce deklaruje | Bez geneticky modifikovaných surovin (GMO free), Neobsahuje laktózu (Lactose free) |