Nákupní košík 0ks - 0 Kč

Váš nákupní košík neobsahuje žádné zboží.


Newsletter

Zaškrtnutím souhlasíte, že zaznamenáme nezbytné údaje potřebné k zaslání na míru sestavené nabídky, jako jsou například výrobky a novinky, které by vás mohly zajímat, slevy a akční nabídky a podobně. Svůj souhlas můžete kdykoli snadno odvolat.

 

Přihlašte se k odběru novinek, slev a akcí, další zajímavosti také najdete, když se přihlásíte na naše stránky na Facebooku.

Jste spokojeni s naší nabídkou a službami? Ohodnoťte nás na Zboží.cz

Hodnocení obchodu na Zboží.cz

Děkujeme.

Čokoládová potahovací hmota K2 - 1 kg

Čokoládová potahovací hmota K2 - 1 kg
Akce
Čokoládová potahovací hmota K2 - 1 kg

Výrobce: Új-Stefánia Budapest

Dostupnost: Máme na skladě více než 10 ks

248 Kč

Kód produktu: P15049

Kategorie: Hmoty modelovací čokoládové

Popis produktu

Maďarská potahovací hmota K2

Snadno tvarovatelná bílá hmota K2 se hodí k potahování dortů, k vyřezávání ozdobných tvarů (písmen, květin, ornamentů) i k modelování postaviček. Hmotou můžete potahovat nejenom dorty, ale i cupcakes a zároveň vytvářet drobné ozdoby navrch. Hmotu slepíte jedlým lepidlem, královskou glazurou anebo si lze připravit vlastní spojovací hmotu z bílku, moučkového cukru a kapky vody. Hmota snadno dobarvíte, nejlépe gelovými barvami. Po obarvení zabalte hmotu do potravinářské fólie a nechte ztuhnout asi 15-30 minut podle množství.

Před manipulací je třeba hmotu propracovat v rukách, aby získala pružnost. Poté ji vyválejte na hladké podložce na velký plát, hodí se vám k tomu silikonová podložka.  Během vyvalování podsypávejte plát moučkovým cukrem, aby se nepřichytil.  Pokud se hmota příliš zahřeje, změkne a je třeba jí nechat chvíli stát o pokojové teplotě (nebo na chvilinku do ledničky), aby získala větší tuhost. Po tuto dobu mějte fólii pevně zabalenou v potravinářské fólii.

Potahování dortů

Při pokrývání dortu vyválejte plát silný cca 0,3 - 0,5 cm. Touto sílou pokrytí docílíte hladkého efektu bez průsvitných částí. Vyválejte plát dostatečně velký, abyste jím najednou překryli jak horní část, tak boky dortu. Při přenášení plátu si pomozte dlouhou trubkou, na níž natočíte lehce pocukrovaný plát hmoty. Máte-li doma speciální dlouhý váleček na marcipán a potahovací hmotu, hodí se vám i ten. Přiložte plát na dort svrchu a spusťte zbytek hmoty přes hrany. Okrájejte přebytečné části, které vám budou při manipulaci překážet, ale dejte si pozor, abyste neukrojili hmoty tolik, že by nezbylo na zakrytí boků. Při potahování používejte hladké plastové hladítko – žehličku, kterou uhladíte hmotu odshora dolů. Postupujte kolem dokola tak, abyste plát pouze přitiskávali k dortu, ale nestahovali jej prudce dolů. Mohli byste tím hmotu roztrhnout a navíc se vyhnete bublinám. Když vám přesto vzniknout, stačí špendlík, propíchnout a znovu zahladit cukrářskou žehličkou. Když je hmotou potažený celý dort až po dolní okraj, odkrájíte kolem dokola zbytky hmoty tak, abyste dosáhli asi 1 cm přesahu, tyto přesahy „podsunete“ pod dort pomocí žehličky nebo cukrářské stěrky.

Zbylá hmota lze dále používat. Je-li ztuhlá, přidejte trochu vody. Pokud s hmotou nepracujete ihned, vydrží vám pevně zabalená v potravinářské fólii ještě 1-2 týdny. Dejte pozor, aby se na hmotu nedostal vzduch, který způsobuje její tvrdnutí.

Pokrývání cupcakes

Povrch cupcake připravte k potahování – potřete ganache. Hmotu propracujte v rukách a vyválejte na plát silný cca 0,35 cm. Podsypávat můžete plát moučkovým cukrem, ale povrch pouze lehce kukuřičným škrobem. Vykrájejte kolečka o něco větší, než je průměr horní strany cupcake. Hrany uhlaďte. Přitiskněte prostředek kolečka na prostřední část cupecake a pomocí tvrdší fólie (můžete použít kancelářské košilky na papíry) lehce uhlaďte až k okrajům. Pro větší efekt můžete poprášit perleťovým prachem pomocí štětečku.

Složení: voda, práškový cukr, glukózový cukr, agar-agar, rostlinný tuk, mandlové aroma, barvivo E171, konzervant E202

Hmotnost: 1 kg

Ukázky dortů potažených hmotou K2

Děkujeme za zaslání naší zákaznici Věrce z Dolního Bousova.

 I tyto dorty byly potahované maďarskou hmotou K2, zveřejňujeme je se svolením naší zákaznice, paní Diany Kačmar

 

ParametrPopis
Váha 1000 g
Barva Bílá
Země původu Maďarsko

Komentáře (0)

Zatím žádné názory



Jméno
Předmět
Recenze

Podobné produkty

Pasta Dama Chocolate - hnědá čokoládová potahovací a modelovací hmota 1 kg

Pasta Dama Chocolate - hnědá čokoládová potahovací a modelovací hmota 1 kg

Nově vyvinutá modelovací a potahovací hmota italského výrobce - tmavě hnědá barva této hmoty je dána 42% podílem…

Máme na skladě
212 Kč
Scaldis dark - tmavá čokohmota 500 g

Scaldis dark - tmavá čokohmota 500 g

  Imitace čokolády určená k dekorování cukrářských výrobků. Základem je rostlinný tuk podobný kakaovému máslu, má…

Máme na skladě
88 Kč
Pasta Dama Chocolate - hnědá čokoládová potahovací a modelovací hmota 5 kg

Pasta Dama Chocolate - hnědá čokoládová potahovací a modelovací hmota 5 kg

Nově vyvinutá modelovací a potahovací hmota tmavě hnědé barvy s 42% podílem čokolády. Baleno v kbelíku á 5 kg  

Máme na skladě
891 Kč
Výhodné balení


Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku. Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.