Sypká směs vhodná k výrobě hmoty na potahování a modelování v červené barvě. Určenou pouze pro další zpracování.
Sypkou směs na mléčný marcipán je třeba propracovat s dalšími surovinami. Na 1 kg je třeba přidat 150 – 160 ml vody, 50 g 100% změklého tuku. Po propracování je třeba nechat hmotu 3 hodiny odležet. Poté je hmota připravená k potahování dortů a cupcakes. Je pružná a dobře tvarovatelná. Z hmoty lze vypichovat i drobné tvary, krajky a modelovat postavičky. Pro vytvoření zajímavých efektů by se vám mohly hodit pudry, kterými pomocí štětce zvýrazníte nebo vystínujete různé oblasti dortu a dekorací. Pro přilepování tvarů a postaviček lze použít jedlé lepidlo. Pro zhutnění hmoty pro tvarování tenkých tvarů můžete použít prášek Tylo. Červená barva se hodí na dětské motivy i pro ozdoby na slavnostní dorty pro dospělé. Červená hmota se hodí na dívčí i chlapecké dorty. Vytvoříte veselé motivy i květinové dekorace. Nevyužitou hmotu můžete uchovat pro další zpracování. Pevně zabalená v potravinářské fólii bez přístupu vzduchu vydrží vláčná a pružná několik dní.
Doporučené dávkování: Montana 1000g + pitná voda 150 - 170g + 100% tuk 50g.
Vlastnosti potahovací hmoty Montana:
- kompletní směs znamenající velmi jednoduchou a rychlou přípravu,
- odpadá zdlouhavá doba navažování surovin,
- po zamíchání nevysychá a při dlouhodobějším skladování je možné zpracování až po dobu několika dní,
- zachovává si vláčnosti po přídavku kakaového prášku,
- při zpracování je velmi plastická a homogenní,
- příjemně voní a přirozeně chutná.
Použití potahovací hmoty Montana:
- drobné modelované výrobky pro děti,
- oblíbená bohatá květinová dekorace slavnostních dortů,
- drobné ozdoby dezertů, řezů, rautových výrobků apod.,
- celoplošné potahování dortů nebo dezertů,
- různorodé využití do kolekcí čajového pečiva,
- atraktivní dekorativní výrobky
Jak si doma vyrobit vlastní potahovací nebo modelovací hmotu Montana?
Modelovací hmota základní: do kotlíku šlehacího stroje si nadávkujeme Montanu, vodu a 100 % tuk, který je predem zmeklý. Suroviny mícháme protínackou pri nejpomalejší rychlosti do homogenní a polotuhé konzistence. Po vyjmutí z kotlíku uložíme do pevnejší fólie a necháme odležet pri provozní teplotě.
Poznámka: mužeme pohybovat s dávkou vody 150 – 170 g, záleží na dalším použití hmoty. Montanu je možné také zpracovávat po vymíchání a odležení cca 1 hodiny, v tomto prípade dávka vody musí být pouze 140 g.
Z žádné jiné smesi nevytvoríte tak jednoduchým postupem tolik variací ruzných atraktivních výrobku pro všechny príležitosti. Není to zázrak, je to Montana…
Skladujte v suchých, dobře větraných prostorách max 25 st C, vždy uzavřené.
Hmotnost 1 kg
Video: Podívejte se na to, jak se s Montanou pracuje (ukázka bílé hmoty)
Složení výrobku:Složení:cukr,sušené mléko, glukózový sirup, stabilizátor E415, aroma, barvivo E129.
Parametr | Popis |
---|---|
Váha | 1000 g |
Barva | Červená |